Turcescu a rămas fără diurnă

Posted: August 4, 2009 in categoria turcă

Am citit opinia cuiva care spunea ca misoginismul intrinsec românului nu lasă femeile sa promoveze în societatea plaiurilor mioritice. Altminteri, Nuţi Udrea ar fi văzută drept ceea ce este, şi anume cel mai performant ministru al Guvernului Boc. Mă rog, îmi închipui că nu e greu să fii un ministru performant atunci când ai un buget de 14 milioane de euro, din care 10 milioane sunt rezervate publicităţii de stat. Adică, cât de tâmpit să fii ca să nu poţi să cheltuieşti 10 milioane de euro pe clipuri publicitare.

Am văzut-o aseară la Turcescu pe Udrea în toată plenitudinea performanţei sale ministeriale. A dat din gură, a tras în PNL, în PSD, l-a demascat pe Vântu care ar fi făcut pactul cu diavolul  Joană – asta dacă n-ar fi el însuşi diavolul în persoană… Şi-a făcut treaba.

Ceea ce mi-a atras atenţia nu a fost însă asta, ci faptul că turcitu’ s-a dus cu Ministerul Turismului peste hotare, prin Elveţia, şi n-a primit diurnă. Adică, figura pe listă că ar fi primit, dar n-a primt. Şi asta l-a revoltat, dom’le. „Am primt eu bani de diurnă?”, a ridicat turcitu’ glasul. Păi, n-ai primit. Te-au tras pe sfoară ăştia. Te-au cărat cu ei prin Elveţia, să vezi Alpii, dar ţi-au tras clapa cu diurna. Au băgat-o ei în buzunar. Ce dreacu’! Adică lor să nu le iasă nimic din afacerea asta. Mai pune-ţi pofta-n cui, turcitule. Ce, nu ţi-a ajuns că ai călătorit prin ţări străine pe banii poporului. Păi, d’aia ţi-a dat ţie statu bani, să faci mofturi?

Având în vedere cele relevate, ar fi interesant de aflat, cum s-a concretizat sub raport jurnalistic călătoria lui Turcescu în Elveţia ca ataşat de presă pe lângă Ministerul Turismului.

E aproape de prisos să mai menţionăm că pe lista aia de jurnalişti cu diurnele de la MT pentru călătorii în stăinătate figurează toată presa centrală din România. Cam câte diurne face asta? Şi înmulţit cu câţi ani de promovare a turismului românesc peste hotare?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s