După 20 de ani

Posted: decembrie 24, 2009 in categoria "I am Legend"

S-au scurs 20 de ani de la revoluţie. Au fost peste 1.000 de victime, dintre care 60% din rândul Armatei, Poliţiei şi Securităţii. Restul, civili. Ceva de genul asta. Nu cunosc cifrele exacte, pentru că nu sunt nimic altceva decât elemente de statistică. Ceea ce nu înţeleg este unde intră „teroristii” în această statistică? L-am auzit pe Iliescu că nu ştie de unde a apărut ideea asta cu teroristii. Aseara i-am văzut pe Mazilu, Gelu Voican, Iliescu vorbind despre oameni înarmaţi capturaţi de poliţie, cu dosare întocmite de Procuratură, care au fost eliberaţi de şeful Poliţiei Capitalei, pe care ei nu reuşiseră să-l schimbe încă. Bine şi, ce s-a întâmplat pe urmă? Cu şeful poliţie Capitalei, cu dosarele alea întocmite de Procuratură? Păi nimic, pentru că tovarăşul Iliescu, marele revoluţionar al patriei, care n-are nicio vină, nu a făcut nimic. „Eu sunt mic, nu ştiu nimic”. Oameni împuşcaţi în ceafă la metrou, executarea răniţilor aduşi pe braţe de la baricade. Nu ştim cine. Iliescu zice că a fost doar o idee. Dar ideile se vede că omoară.

Tot aseară, tovarăşul Iliescu, în consens cu ceilalţi doi şi Petre Roman, tot acolo, când a prins curaj, a început să înfiereze teoriile cu preluarea revoluţiei de către gaşca lui care s-a instalat la putere, reprezentând eşalonul 2-3 din PCR. Şi atunci l-am surprins pe Petre Roman cu o grimasă, cum că nu era tocmai de acord cu tovarăşul Iliescu. Înţelegi? Pe urmă a strecurat ceva cu formarea FSN-ului, cu mizeria petrecută acolo, dar nu a detaliat.

Ca o părere personală, aş spune că teroristii au fost cadre ale Armatei şi Securităţii care au acţionat la ordine date de superiori care în momentele de haos nu ştiau încă încotro înclină balanţa. Când capul hidrei a fost retezat prin executarea Ceauşeştilor, totul a fost clar. Structurile comuniste au pierdut şi teroriştii, cu tot cu aparatul care i-a pus în mişcare, s-au dat la fund şi mai trăisc şi astăzi printre noi. Iliescu, care  n-a dorit niciodată o schimbare de regim ci doar a liderului acestuia, i-a protejat pe toţi cei care au operat în acele zile şi care au făcut încă multă vreme parte din structurile de putere şi sunt convins că fac încă parte din Armată şi Securitate. Procuratura nu a investigat nimic, puterea a pus procurori de paie sa investigheze dosarele revoluţiei, pe Dan Voinea în fruntea tuturor, care a făcut o treabă la fel de bună ca şi performanţa lui de avocat al lui nea Nicu şi a Lenuţei care i-a trimis pe aceştia în mormânt.

Niciodată nu vom afla nimic. Criminalii revoluţiei vor muri liniştiţi în patul lor, protejaţi de sistem, cu pensii grase, iar istoria va fi uitată prin schimbul de generaţii. Acei entuziaşti care au murit atunci pentru ca noi să ne bucurăm de libertatea noastră, vor rămâne fără glorie, anonimi, necunoscuţi, răsplătiţi pentru gestul lor doar prin flacăra ce le-a încălzit inimile câteva momente în care au simţit că în sfârşit fac parte din ceva real şi pur, neatins de meschinăria, mediocritatea şi făţărnicia vieţii. Doar câteva momente, după care focul inimii a fost stins de răceala de gheaţă a unui glonţ tras de o mână criminală, care la fel va rămâne necunoscută.

Comentarii
  1. catalin spune:

    dar oare cand am fost noi onesti cu noi, cand ne-am prezentat noi istoria cat de cat reala? atunci cand il prezentam pe stefan cel mare, pe vremea caruia inca nu exista popor si limba romana, drept un mare roman?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s