Paranormal? Păreţi, păreţi!

Posted: ianuarie 20, 2010 in categoria paranormală

Şi dacă mai existau până acum îndoieli în ceea ce priveşte faptul că trăim într-o ţară înapoiată, ultimele dezvăluiri de presă despre războiul paranormalilor, petrecut în spatele cortinei cu ocazia ultimelor alegeri prezidenţiale, le-a spulberat cu desăvârşire, cel puţin în ceea ce mă priveşte. Ca să recapitulăm, e vorba de preşedintele mariner care, aventurându-se cu bărcuţa pe valurile agitate ale politichiei, nu atât de temerar pe cât am crezut odată, este secondat de una bucată paranormal care, împreună cu soţia sa, paranormală de asemenea, dar şi şefă peste ITM Bucureşti în contul PD-L, este autorul unor cărţi de…ăăăăăăăă, paranormale.

Buratino, de partea celalată, mai vechea noastră cunoştinţă, dacă vi-l amintiţi – clăpăug, nasul mare – cu una bucată consoartă care nu ştie unde sunt cratiţele, dar apare veselă la televizor şi se trezeşte vorbind, a fost chipurile atacat de paranormalul marinerului taman la confruntarea finală de la Realitatea şi d’aia a pierdut alegerile. Sau cel puţin asta este opinia generală răspândită în partidul ‘mnealui.

Curată comedie, mon cher! Totul se învârte în jurul unei absconse flăcări violet care a fost pentru prima dată invocată de guzganul rozaliu, poate nu întâmplător.

A reieşit pe urmă că paranormalul marinerului a fost mai întâi paranormalul lui Buratino în campania din 2007, post din care a fost concediat în urma rezultatului paranormal înregistrat de Cap de Lemn la alegerile europarlamentare din vremea aceea.

Una peste alta, toate aceste dezvăluiri paranormale conturează unul dintre cele mai ridicole portrete ale politicianului dă Dâmboviţa. Acesta, pe lângă faptul că e corupt, hoţ, mincinos, făţarnic, laş, mai  e şi superstiţios, simţind nevoia să îngroape sub un strat foarte gros de fanfaronadă mistică esenţa ticăloasă a făpturii sale care-l recomandă ca un demnitar de prim rang în iadul lui Belzebut.

Deci, ce învăţăminte putem trage din această comicărie? În primul rând, e clar că nu a trecut destul timp de la ieşirea omului din comuna primitivă. Atavisme ancestrale leagă încă fiinţa umană de tipare comportamentale în care simţirea determină omul să prefere realitatea unui universe magic ideal, în locul unuia fizic, contondent. Unii cred că doamne doamne a fost născut de o fecioară fecundată de o fantomă. Alţii, că culoarea violet are o legătură strânsă cu câştigarea scrutinelor politice.

În al doilea rând, cu cât o minciună e mai gogonată, cu atât aceasta devine mai credibilă. Mai ales atunci când pretinde credinţă pentru dobândirea valorii sale de adevăr. E principiul pe care se bazează toate religiile.

În al treilea rând, aborigenii încrezători în flăcări violet şi paranormali cu puteri închipuite ar putea fi victime uşoare pentru cei ce-ar desluşi modul în care superstiţiile acestora pot fi manipulate. Ei deja au căzut în plasa paranormalilor care pretind că-i slujesc.

Iar în al patrulea rând, omul corupt se teme de trăsnete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s