The Only Gay in The Village… Harghita & Covasna style

Posted: martie 16, 2010 in categoria gay

După 20 de ani de lupte crâncene cu mentalitatea xenofobă și șovină tipică plaiurilor mioritice – care însă nu împiedică ciobanii să adopte cultura manelistică a țiganilor ca și cum ar fi a lor de când lumea –  partidul lui Marko se poate lăuda cu succese zdrobitoare în plan politic. Adică, au un partid etnic în Parlamentul României cum nu există în toată Europa și, dacă nu mă înșel, nici în America, Asia, Australia ori Oceania până la urmă, care a făcut parte din aproape toate guvernările din ‘90 până acum și care și-a manifestat utilitatea pentru etnia maghiară din Transilvania prin montarea unor plăcuțe bilingve și dreptul de-a folosi limba maghiară în administrația locală. Și cam atât. Asta dacă nu luăm în considerare burdușirea cu bani a buzunarelor lui Verestoy Attila care a lăsat Harghita și Covasna fără păduri și despre care se spune că n-ar fi chiar singurul maghiar  care de acum nu mai dorește autonomie în Transilvania, ci în Vrancea, pentru că doar acolo mai există câte ceva de tăiat.

Așa stând lucrurile, având în vedere cât de multe au făcut pentru binele neamului lor care nu cunoaște și nici nu vrea să cunoască altă limbă decât cea maghiară, Marko și ciracii lui se află în căutare de noi scopuri existențiale care an de an ies la suprafață cu ocazia sărbătorii de 15 martie, care devine odată cu trecerea timpului tot mai pitorescă.

Adică, anul ăsta Marko a declarat sus și tare că nimeni nu-l va împiedica să răspundă în limba maghiară cui i se adresează în limba maghiară, de parcă ar interesa pe cineva. Who gives a shit? Apoi, o mână de consilieri și primari din Harghita au desemnat oficială limba maghiară în autointitulatul Ținut Secuiesc, ceea ce deja era, atâta timp cât e folosită de multă vreme în mod curent în administrația locală. Pe urmă neo-naziștii din Ungaria au manifestat la Cluj, iar consilierul prezidențial Peter Eckstein s-a declarat mândru ca un negru. Ceea ce e OK după mine, deși probabil Peter Eckstein ar fi dorit mai degrabă o asimilare a manifestațiilor de 15 martie cu Gay Pride Parade, pentru că nimeni până la urmă nu e mai mândru pe lumea asta decât un sodomit. În plus, filiația homosexuală s-ar fi potrivit de minune cu descinderea neo-naziștilor, atâta timp cât cu greu poate fi închipuit ceva mai gay decât moda curului cu cizme promovată de Adolf Hitler acum aproape un secol, și care rezistă cu success până în ziua de azi.

Acestea fiind spuse, acest ridicol 15 martie îmi aduce aminte de Little Britain și personajul Daffyd Thomas, singurul homosexual al satului, pentru care închipuita homofobie a celorlalți constitue însăși rațiunea supremă de a exista, la fel cum maghiarii din Harghita și Covasna nu pot trăi fără crunta discriminare pe care o suportă din partea infamilor valahi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s