Arthur Abraham VS. Andre Dirrell – THE TRAVESTY

Posted: martie 29, 2010 in categoria gay

Am încercat aseară să văd meciul în reluare pe Sport.ro, doar ca să mă trezesc, în locul programului anunțat, cu o analiză a nu știu cărui meci de fotbal leșinat din divizia A, cu ciobanii din fruntea acestor echipe de măscărici zbierând unii la alții, scuipându-se în gură și apoi pupându-se în bot, acuzând arbitrajul s.a.m.d. Îngrozitor.

Noroc cu iutubu care a posta meciul integral azi dimineață, că să putem vedea modul în care boxul american, în pierdere continuă de formă, apelează la trucuri murdare pentru ca niște boxeri talentați, dar lipsiți de disciplină, să mai răpescă câte o victorie europenilor care, încet, încet, ajung să domine acest sport.

Meciul a început echilibrat, cu Arthur Abraham în expectativă, dovedind încă odată că are poate cea mai bună apărare din boxul profesionist, și un Andre Dirrell rapid și talentat, dar complet lipsit de eficacitate în primele trei runde. În cea de a patra, ieșirea pripită la atac a lui Abraham i-a dat prilejul lui Dirrell să-și pună în valoare viteza, trimițândul l-a podea pe armean într-un schimb de lovituri haotice. Abraham s-a ridicat imediat, neacuzând lovitura, dar repriza a fost evident câștigată de Dirrell cu 10-8. Era egalitate.

Au urmat alte două reprize terminate indecis la egalitate, pentru ca în repriza a șaptea arbitrul să dea pentru prima dată dovada unei maniere stranii de arbitraj. În momentul în care, spre sfârșitul reprizei, Abraham este lovit cu un croșeu de Dirrell, care-l trimite în corzi, după care americanul ridică mâinile în aer de parcă ar fi câștigat partida, arbitrul se interpune între cei doi, doar pentru a face apoi semn că nu e knock down și oprește lupta la sunetul gongului. N-am înțeles nimic, dar Dirrell a câștigat repriza, trecând la conducerea partidei.

În repriza a opta, Abraham revine și egalează, fiind nevoit pur și simplu să alerge după Dirrell prin ring. A urmat repriza a nouă, finalizată indecis, la egalitate, pentru ca, în repriza a zecea, un Dirrell aproape la fel de performat ca și în repriza a opta, ca alergător, să fie trimis la podea de un croșeu evident al lui Abraham, arbitrul refuzând să-l numere pe american. Repriza a fost câștigată însă de Abraham, care se afla la conducere.

A trebuit să vină repriza a 11-a pentru a asista la mostră de teatraliate și lașitate, în urma căreia Andre Dirrell a fost declarat învingător. Cedând evident din punct de vedere fizic, și scăpând doar prin fugă de atacurile lui Abraham, Dirrell alunecă în colțul ringului, fiind șters de o lovitură a lui Abraham expediată evident inerțial de către acesta, în tumultul luptei. Deajuns cât Dirrell să se întindă la podea și să rămână acolo leșinat ca o divă ultragiată vreo cinci minute. Când în sfârșit s-a ridicat, a început să se smiorcăie ca un fătălău, cum că n-a fost făcut knock out, în timp ce oameni din staful său încercau să-l consoleze cu vorbe de alint. Drept urmare, Abraham a fost descalificat și Dirrell declarat învingător, părăsind însă ringul pe ușa din dos, în timp ce armeanul a rămas calm și zâmbitor să de interviuri.

Andre Dirrell a trimis în acest meci trei lovituri joase, dintre care una nu a fost sancționată de arbitru. Abraham a mai acuzat altele două. A făcut cunoștință cu podeaua fără să fie numărat, iar în finalul meciului ne-a făcut să asistăm la cea mai penibilă demonstrație de teatralitate, care poate găsi apreciere în ghetourile din Flint Michigan, dar nu are ce căuta în ringul de box. Cât despre oficialii acestui meci, în situația în care un Mike Tyson a fost lăsat să continue după ce a mușcat o bucată din urechea lui Holyfield, aceștia au dovedit încă o dată corupția care domnește în boxul american și care poate fi un motiv al degenerării acestuia în ziua de azi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s