Grupul Bența este lovit greu de criză, dar Primăria Tîrgu Mureș îi întinde o mână prietenească de ajutor

Posted: mai 10, 2010 in categoria găozarilor

Pentru că cum altfel am putea interpreta noile mișcări de pe piața imobiliară mureșană, conectată la țeava de bani publici a bugetului local zdruncinat amarnic de criză. Bugetul local ca bugetul local, dar Bența e „vai de mama lui”. De aceea Primăria „lu’ Pește” Tîrgu Mureș s-a angajat să-i cumpere ea blocurilea alea frumoase pe care nu le vrea nimeni, de pe bulevardul Pandurilor, într-un nou proiect măreț numit eufemistic “locuințe pentru tineri”, despre care surse mai informate decât noi susțin că va angaja Primăria la un credit de 6 milioane de euro.

Firește că pentru o afacere „balșoaie” precum cea a parveniților pe bani publici Bența, acest lucru nu e deajuns. De aceea, Primăria  “lu Pește” Tîrgu Mureș a inițiat un alt proiect mirabolant, de data aceasta numit “Locuințe Sociale în Valea Rece la Un Miliard dă Lei dă modă veche Bucata”. În total, e vorba de peste 49 de miliarde care vor fi date, probabil printr-un alt credit contractat de aceeași Primărie, aceluiași Bența, să nu sărăcească mititelul. Pentru cei ce nu locuiesc în mirificul oraș de pe malul Mureșului, informăm că Valea Rece e un fel de Ferentari, dar cu case mai dărăpănate, țigani mai murdari, mai violenți și mai analfabeți, și prostituate care își fac veacul pe centura orașului, încercând să câștige un ban cinstit. Dar sunt și ei oameni, care merită să trăiască în locuințe sociale de un miliard de lei.

La fel cum sunt și comercianții din Piața Armatei, despre care umblă vorba că, într-un fel sau altul, a intrat pe mâna aceluiași… cui?… ați ghicit, Bența, care pretinde acum 200 de euro/mp/lună chirie pentru una bucată tarabă de vânzător de chinezării.

Așa stând lucrurile, se vede treaba că criza se adâncește, iar bizonii simt nevoia să-și refacă depozitele de untură, firește, pe spinarea iobagilor contribuabili care vor avea de acum 25% mai puțin la salar și 15% la pensie. Este de acum redundant să mai specific ce culoare are portalul de internet al Grupului Bența. Nu, nu e violet.

Și pentru că veni vorba de portal, acum înțeleg pentru ce proiect a fost contractat de Primăria „lu Pește” să facă publicitate cosmeticianul imaginii președintelui mariner. E vorba de proiectul pentru „tineri și Valea Rece”. Oh, man, thats beautiful!

Grupul Bența nu a mai fost contactat pentru lămuriri, deoarece ultima oară când i-am întrebat cum o să pună în operă proiectul imobiliar din zona inundabilă a malului Mureșului, mi s-a răspuns în doi peri și apoi am fost etichetat drept nesimțit. Well, pocăința se pare că nu are efect și asupra manierelor.

PS: Sunt curios, pe piața imobiliară reală, cam care e cota unei locuințe de un miliard de lei publici în Valea Rece. Presupun că tinde spre zero.

Comentarii
  1. […] Mureș, primarul cu ochii violeți ar spune că nu poate să nu împovăreze bugetul local cu o datorie de 6 milioane de euro, pentru că altminteri ar produce daune grave afacerilor lui Bența, pe care criza la prins pe […]

  2. […] Primărie, despre creditul de 6 milioane de euro pe care ar urma să-l contracteze Primăria pentru susținerea afacerilor imobiliare ale lui Bența, despre pasajul inaugurat de trei ori în campania electorală, care este închis și acum pentru […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s