Războiul Belelelor: Episodul I, Amenințarea Homunculului

Posted: mai 17, 2010 in categoria pechineză

Ce au oare în comun Napoleon, Adolf  Hitler, Mao Zedong, Kim Jong-il, Vladimir Putin, Nicolae Ceaușescu și căpitanul Chiorâș Chiondorâș? Cu toții sunt foști, sau actuali șefi de stat. Toți și-au legat numele într-un fel sau altul de crime sinistre, de la holocaustul evreilor, până la reformarea statului prin jupuirea amărăștenilor contribuabili, pe spinarea cărora și-au construit prosperitatea o întreagă clasă conducătoare de lichele. Și, firește, toți sunt PIGMEI. Homunculi al căror complex de inferioritate, generat de statura modestă, reușește să dinamizeze destulă forță pulsională pentru a-i determina să escaladeze scara ierarhiei socială, până la atingerea înălțimilor stratosferice ale carierei politice de excepție, elevație care are rolul de a compensa dimensiunile lor modeste. Mda…

În consecință, homunculul dezvoltă în chip natural o neostoită ahtiere de putere, de care se agață cu disperare, refuză să o cedeze și, în majoritatea cazurilor, o folosește în mod abuziv. Din cauza hipertrofierii zonei cerebrale care îndeplinește funcțiile voinței de putere, homunculul suferă de o atrofiere gravă a simțului moral. În majoritatea cazurilor, acesta este un mincinos notoriu, o lichea vulgară, tupeistă, nesimțită, fățarnică, invariabil dezgustătoare și vrednică de dispreț. Pentru a-și dovedi bărbăția, homunculul folosește un limbaj vulgar –  “muie! ți-am zis!” –, acționează în mod discreționar, în același timp pozând în chip de autoritate morală absolută. În lipsă de altceva, condamnă crimele comunismului.

Din punct de vedere anatomic, responsabile pentru comportamentul straniu al homunculului, așa cum cercetătorii suedezi demonstrează, sunt traiectele sanguine scurte ale acestuia, fapt ce produce o oxigenare exagerată a creierului, de unde rezultă o stare de febrilitate accentuată care împiedică desfășurarea în condiții optime a proceselor cognitive. În consecință, și ca urmare a amoralității sale, homunculul dezvoltă angoase iraționale, de care se apără prin superstiții ridicole. Începe să creadă în puterile magice ale culorilor și angajează maeștrii vrăjitori să-l protejeze de atacurile malefice ale energiilor negative. Astfel, homunculul devine el însuși un geniu malefic a cărui monstruozitate depășește orice limite. Pentru că nu are puterea de a se impune decât în fața celor mai mici decât el, bate copiii.

Și pentru că tot ce-și dorește homunculul este să stăpânească lumea, acest geniu malign are nevoie de o armată de “minioni” fioroși și necruțători care să-i pună în operă planurile diabolice. De aceea, și președintele mariner a ales bo-bo-bocul –  practic singura creatură pe care o depășește în înălțime –, fotorealistic reprezentat mai jos, să pună în aplicare proiectul său măreț de reformare a statului de paie numit România. Amin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s