Mesia Udrea, Traian cel Bun și Boc cel Groaznic

Posted: mai 27, 2010 in categoria "am ras o porţie de rahat şi nu m-am şters la gură"

Se apropie ziua fatală a punerii în aplicare a programului amplu de jupuire a amărășteanului bugetar de către diriguitorii destinelor acestei țări varză, întru conservarea afacerilor clientelei politice liberal-democrate, și asistăm la continuarea procesului securisto-marinăresc de manipulare a prostimii care vrea să creadă în mântuitor. Mai întâi, așa cum bănuiau mulți, bo-Boc-ul, mangafaua, a anunțat o îndulcire de formă a așa ziselor măsuri de austeritate de care scapă pensionarii cu 300 de lei rămași să supraviețuiască, persoanele cu handicap și cam atât, măsură care era evident gândită din start pentru crearea iluziei concesiilor făcute de dragul amărâților care să accepte astfel mai împăcați amputarea. Apoi, ministrul sexi, Udrea, a venit să anunțe desființarea Companiei Naționale de Inverstiții – taman acum când se vorbește de mirabolantele investiții care ar urma să se facă cu banii economisiți de la pensionari –  peste noapte descoperită ca un mijloc de sifonare a banului public în cantități industriale.

A apărut chiar și la televizor în ipostaza de mama Tembo, tremurând de grija poporului, înfierând corupția funcționarilor statului care smântânesc bani din proiecte europene fără știrea miniștrilor care, mititeii, n-au nicio putere. Și poate chiar i-ar fi mers cu marele jurnalist milionar, cu dosar de turnător, Bogdan Chiriac, agil și pătrunzător ca o piftie lăsată la soare. Noroc cu Tolontan, care i-a mai retezat avântul demagogic, cerându-i să explice calitățile pentru care a fost numită șefă peste cel mai dolofan portofoliu din guvernul condus de mangafaua bo-Boc. Întrebare inutilă, de vreme ce la ea răspunsese anterior cel mai renumit dansator de samba de pe malul mării, baronul local, milionar și, nazist de conjuctură, Radu Mazăre. Că, de, curul te poate duce departe!

Apoi, peste toate acestea, cum se putea altfel, avem și înregistrările. De data aceasta cu marinerul în ipostaza de ascultat cu urechea, și televiziunile mogulilor în opoziție străduindu-se să scoată ceva incriminant împotriva nesimțitului. Și atât de tare s-au străduit, încât niciun moment nu s-au întrebat de unde provin aceste înregistrări în realitate. Cine s-a apucat să-l sape pe șeful statului? Păi nimeni, pentru că aceste înregistrări surprind marinalul în aceeași ipostază consacrată de opozant aflat la putere. Că uite-l cum îi avertizează el pe pungași că nu se mai poate cu gonflarea contractelor prin acte adiționale, cum îi amenință cu doi ani până la falimentul țării! Adică, el încearcă să se lupte cu hoția, e plin de intenții bune, dar corupția e mare și generalizată și Chiorâș Chiondorâș n-are nicio putere.

Îmi aduc aminte de un mit asemănător din vremea comunismului când se aflau mulți lobotomizați care nu-i găseau nicio vină analfabetului Nea Nicu care “mamă, ce-ar face el dacă ar știi cum o duce poporul”!

Avem, deci, o piesă de teatru cu Chiorâș Chiondorâș în ipostaza de singur la putere împotriva celorlalți la putere care fură, duduia Udrea, drept singurul ministru care trage în chiaburi, prin contrast cu restul care sunt de porc  încercând să pară fecioară, și bo-Boc cel Groaznic de… fătălău, ciuca bătăilor, mărturisind că este intimidat de mariner, pentru că acesta îl depășește în înălțime cu un cap, deși măsoară doar unu cincizeci. APLAUZE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s