De la Moartea din Carpați către Mortul din Carpați – cugetări de criză

Posted: mai 29, 2010 in categoria grea de cap

Într-un articol anterior mi-am permis câteva considerații… ăăăăăăă, mai puțin măgulitoare la adresa primei evoluții în ring peste hotare a marelui Moroșanu, supranumit Moartea din Carpați, luptătorul cu cea mai inteligentă figură din circuitul K1”. Evoluția sa la „Dansez pentru tine” n-a avut darul să-mi schimbe viziunea, cu atât mai mult cu cât a și câștigat. În definitiv, așa popor, așa campion.

Un interviu publicat însă recent în revista Kamikaze m-a făcut să-mi dau seama cât de mult m-am înșelat în privința voinicului pugilist cu cracii, al cărui dovleac cu fruntea teșită  pare că ascunde într-adevăr un creier. Ceea ce nu se poate spune și despre premierul Emil Boc, supranumit Mortul din Carpați, a cărui expresie facială de buhai de baltă ne informează cu precizie despre bășinile pe care le are în cap. De aceea, mi-am permis să reproduc câteva dintre cugetările de înaltă definiție filozofică ale moroșanului, spre îndreptarea liliputanului de la Palatul Victoria care pare pierdut în derivă pe valurile agitate ale crizei românești.

“Nouă, românilor, ne place să vedem proști la televizor (n.a. – ceea ce explică prezența lui Boc pe micul ecran) Mie mi-a zis Radu Pietreanu o vorbă mare: Cătălin, tu la televizor trebuie să fii mai prost, ca oamenii ăia prosti care se uitâ la tine, să spună: uiti prostu’ ăla, hă-hă-hă”!

Ok! Bo-bo-boc se pare că a prins-o pe asta. Nu același lucru se poate spune însă și despre motivele accentuării deficitului bugetar. De aceea, iată ce crede Moroșanu: ”Criza asta din România e o criză socială mai mult dată de televiziuni. În realitate sunt sunt foarte mulți bani din comerțul subteran, nu se plătește TVA, toate firmele fac evaziune fiscală. De-asta nu are statul bani să ne plătească nouă salariile. Nu, legislația românească e foarte proastă. Ca să facă evaziune fiscală, fac firme fantomă, bagă banii dintr-un cont în altul și TVA-ul nu se mai plătește ”. Deci, Boc, te-ai prins?

Moroșanu despre politicieni, mai ales Boc: ”Părerea mea, întreaga generație de politicieni trebuie schimbată( n.a. – sau poate dă domnul și mor toți). Părerea mea, la Guvern îs niște obosâți (n.a. – mie-mi spui. Uită-te la Boc) cu burți în față. Îs niște oameni care nu îs educați (n.a. – de la țară, ca Boc), niște pupincuriști (n.a. – din nou referire subtilă la Boc).

Și acum, de la Moroșanu, un model de guvernare pentru mangafaua de la Palatul Victoria care nu știe decât să taie pensiile și salariile: ”În primul rând, ca să ieșim din criza financiară, trebuie să schimbăm legislația fiscală. Cari esti foarte proastă. Trebuie să copiem un model de la o țară care are cea mai bună fiscalitate. Model fiscal care esti foarte bun, care a dat randament în ultimii douăzeci de ani, este modelul din Polonia. Polonia este o mare putere europeană. Ajunge să fie o mare putere europeană”.

Deci, în concluzie, în locul Mortului din Carpați, propun președintelui Băselu’ la conducerea Guvernului pe Moroșanu, un tânăr de viitor cu pumni de piatră și o idee foarte tare de ieșire din criză. Copiatul! Că dacă tot ești prost și needucat, măcar fii șmecher! Nu ca Boc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s