Pentru ce spitale închise și pensii Ponzi

Posted: Martie 3, 2011 in categoria criminală

Ceea ce bănuiam de aproximativ un an încoace, și anume ruinarea deliberată a infrastructurii de stat de către actuala putere întru crearea de oportunități de afaceri pentru firme care au nevoie de noi piețe de desfacere, mai ales în aceste cumplite vremuri de criză, se petrece chiar în acest moment.

Nici nu s-a încheiat procesul închiderii celor 200 de spitale din România și a comasării unor secții de importanță vitală pentru sistemul de sănătate românesc, cum era cea de cardiologie de la Tîrgu Mureș, că guvernul Tîrfa-Marinerul a și anunțat un partenerial public-privat în valoare de 1,3 miliarde de euro, prin care vor fi construite  şase spitale regionale de urgenţă în Cluj, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. Adică, practic, spitale private unde dacă nu ai bani ești aruncat în stradă, o politică atât de comună peste ocean, în Statele Unite, așa cum oricine a putut să vadă în filmul lui Michael Moore, Sicko.

Pun prinsoare că firmele care vor intra în acest parteneriat public privat, despre care nu se cunoaște nimic în detaliu, vor fi tot de peste ocean, unde programul de asistență medicală finanțată de stat, ObamaCare, cred că a lovit la pungă niște investitori în sănătatea șubredă a americanului supraponderal, sedentar, ținut la un regim intensiv de hamburgări și Coca Cola.

Și acum, vreți să ghicim care este celălalt element de infrastructură, după Sănătate, dinamitat de aceste târfe care conduc către dezastru această țară de neisprăviți? Păi e, firește, vorba de sistemul public de pensii, despre care ministrul Muncii, Mutulică, tocmai a declarat că e o schemă Ponzi.

Anunțuri
Comentarii
  1. bubu spune:

    De ce decide ministerul pe bani privaţi , trebuie întrebaţi cei care cotizează la asigurările de sănătate dacă mai vor aceste spitale sau nu ! – dacă mai vor să ţină casele de asigurări în spate degeaba , numai ca să-şi ia unii numiţi politic salarii babane , maşini de serviciu , prime , sedii luxoase etc ; numai cu banii cheltuiţi de trântorii ăştia poţi ţine un spital ; în era informaticii nu ar trebui decât câţiva angajaţi pe ţară şi ăia informaticieni ; dar de unde să mai sugă un ban bun şi politicienii?

  2. […] În urmă cu doar două săptămâni scriam că politica Statului Român de a închide 200 de spitale în România face parte dintr-un plan deliberat de ruinare a sistemului de sănătate românesc care să faciliteze ulterior preluarea acestuia de către investitori cu suflet mare de peste ocean care, privați de o bucată din piața de ologi de către sistemul ObamaCare, sunt interesați de noi sfere de dezvoltare. Și iată că, azi, în timp ce Antena 3 comunica despre înjumătățirea bugetului pe acest an al Institutului Inimii din Cluj care, nemaiputând funcționa astfel, trimite cu formulare 112 bolnavii să se opereze în străinătate pe cheltuiala Statului, plătind 40.000 de euro în loc de 5.000 cât ar fi costat aceeași operație în țară, Realitatea Tv transmitea o reclamă fără o țintă clară a SPITALULUI AMERICAN DIN PARIS, ”unicul spital european care se conformează normelor medicale de peste ocean”. Ce norme medicale de peste ocean care nu sunt împlinite de spitalele europene, reclama nu menționa. Dar probabil e vorba despre acele norme conform cărora reatașarea degetul mijlociu și sexy de la mână costă 60.000 de dolari, în timp ce a inelarului doar 12.000. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s