Conservatorul pe țigănește

Posted: martie 8, 2011 in categoria gheorghe

Conservatorul București a adăugat de curând pe lista de cursuri studiul aprofundat al celui mai îndrăgit gen muzical în România, maneaua. Speranța Rădulescu, câștigătoarea proiectului educațional finanțat de de o fundație austriacă a declarat: ”Ştiam că maneaua este un fenomen de anvergură, că există o opoziţie faţă de aceasta, o grămadă de preconcepţii”. Preconcepții precum cea privind  influența exercitată de  cultura primitivă a unei etnii minoritare, care trăiește în marea ei majoritate la un nivel asemănător comunei primitive, asupra culturii majorității care populează această țară, reflectând astfel panta degenerativă pe care se înscrie un popor care își pierde identitatea națională în favoarea celei a unor troglodiți.

E deja un fapt al prezentului. Românii sunt receptați în lume ca țigani. Denominarea lor aduce cu cea a țiganilor în limba acestora, își însușesc fără rezerve cultura și modul de viață țigănesc, telenovelele cu țigani sunt difuzate de televiziuni la ore de prime time, iar  sistemul juridic românesc este incapabil să anuleze carnetul de conducere al unui țigan analfabet, dar milionar, pe deasupra cumătru cu președintele țării, al cărui frate i-a botezat nepotul.

Aceasta e țara în care trăim. Se numește ȚIGANIA și ar trebui să constituie un obiect de studiu nu la Conservator, ci la un institut de studii sociologice specializat în grave tulburări psiho-sociale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s