Lucian Bute, victorie stranie împotriva lui Brian Magee

Posted: martie 20, 2011 in categoria paranormală

Lucian Bute și-a apărat pentru a șaptea oară centura de campion mondial IBF în fața irlandezului Brian Magee într-un meci care ar putea fi catalogat cel puțin straniu. Înfruntarea a debutat mai de grabă timid, lucrurile începând să se anime după repriza a cincea. Lăsând la o parte mângâierile din prima jumătate a partidei care pot fi interpretate și ca o abordare tactică , cel mai mult m-a surprins K.O. din repriza a X-a. În primul rând, în mod inexplicabil, arbitrul nu l-a mai numărat pe irlandezul cazut la podea după upercut-ul primit în bărbie, deși după oprirea partidei acesta s-a ridicat practic instantaneu în picioare, fără să manifeste cine știe ce disconfort. Apoi, la reluare se observă cu claritate faptul că Magee nu cade imediat după lovitură, ci se aruncă practic la podea o secundă mai târziu. Ei bine, dacă în cazul unei lovituri la ficat acest comportament este plauzibil, deoarece în general loviturile la corp se propagă prin undă de șoc care are nevoie de un anumit timp până să atingă centrii vitali, în cazul loviturii la bărbie, smucirea bruscă a maxilarului afectează în mod instantaneu creierul, provocând pierderea echilibrului ori chiar a cunoștinței, așa cum a demonstrat-o atâd de bine Edison Miranda în meciul cu același Lucian Bute.

În timp ce…

La fel ca Miranda, cum se reacționează în cazul unei lovituri reale a arătat și Librado Andrade tot în compania lui Bute.

Comentarii
  1. […] Leonard Doroftei nu a avut cuvinte tocmai măgulitoare la adresa lui Lucian Bute după victoria fără istoric a campionului român împotriva lui Jean Paul Mendy. După ce a apreciat ultima luptă a lui Bute drept o dovadă a faptului că acesta țintește performanțe financiare nu sportive, Doroftei a mers mai departe, sugerând că adversarul românului ar fi plonjat în ring. Dacă acesta este adevărul, cu siguranță prestația francezului a fost una mult mai convingătoare decât cea a lui Brian McGee, precedentul adversar al lui Bute, care și-a amintit că trebuie să cadă la o secundă după upercut-ul primit în bărbie, lucru despre care am mai scris la momentul respectiv.  […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s