Dictatura găinarilor

Posted: Aprilie 18, 2011 in categoria ”la mintea găinarului”

Am vrut mai demult să scriu despre asta, dar acum am cu adevărat ocazia. Și anume, să apreciez emisiunea realizată de Carmen Avram la Antena 3, În Premieră. E probabil cea mai profesionistă, cea mai bună emisiune nu doar de la un post de nișă de știri, ci aș putea spune din întreg peisajul mediei televizate, reușind să producă o ruptură  în regimul de tonomate instaurat la postul ”mai cunoscut ca” –piratului conturilor Crescent, Dan Voiculescu. Ce-i drept, de dragul găozărelii jurnalistice cu Ciufutacu, Greaca și alte lighioane din aceeași categorie, Antena 3 a făcut greșeala izolării lui Moise Guran în cadrul postului, ceea ce a cauzat trecerea la TVR 2 a, până de curând, celei mai bune emisiuni de televiziune din România. Cu În Premieră însă, Antena 3 a arătat că acolo nu lucrează doar o redacție împrumutată de la ”Radio Erevan”, ci și oameni care din când în când mai fac și presă și televiziune.

Și reportajul de aseară, despre modul în care Statul Român a ignorat un contract trans-național de construire a unei linii de transport feroviar de mare viteză care ar fi creat deopotrivă locuri de muncă, infrastructură de transport și dezvoltare economică pe traseu, este un exemplu mai mult decât elocvent. Atât pentru ceea ce ar trebui să însemne presa în România, cât și despre modul în care, pentru a nu știu câta oară demonstrat, administrația de Stat sabotează interesul național pentru alimentarea afacerilor unor găinari, în acest caz, din domeniul transportului în regim de sardele cu varice pe picioare și inflamații hemoroidale în găoază, asigurat de corespondentul căruței cu coviltir în mileniul 2, recte, microbuzul.

Și dacă se întâmplă să trăiți într-un oraș de provincie, să spunem Tîrgu Mureș, și nu știți de ce nu există locuri de muncă, de ce mediul economic al orașului este același ca cel din urmă cu 20 de ani, sau de fapt mai rău, aflați că acest lucru se datorează doar politicii administrațiilor locale, ca o extensie a celei centrale, care de dragul alimentării, cel mai adesea cu bani publici, a afacerilor unor găinari cu aere de mari afaceriști care, spre exemplu, își parchează elicopterul lângă hotelul proprietate personală, și în rest se ocupă cu gunoiul, menține o întreagă societate la un nivel de dezvoltare medievală. 

Din inimă mulțumim partidului și conducătorului iubit, căpitanul Chiorâș Chiondorâș! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s