O mică Ungarie în buricul României pentru cei 260 de secui

Posted: Iunie 17, 2011 in categoria ”lucru manual”

Ungurilor nu le place România. Nu e nicio surpriză în asta. Nu vor să ”învețe la ei românește”, nu vor să trăiască în compania românilor. Ce mai, ungurii urăsc România! Dar nu doar România. Ungurilor nu le place nici Slovacia, Serbia ori Ucraina. Și, aparent, nu le place nici Ungaria, pentru că altminteri ar părăsi aceste meleaguri vitrege pentru tagma lor, și, precum evreii, s-ar repatria în țara mumă. Dar nu. Ungurii nu vor nici asta, poate pentru că, așa cum au arătat studiile mele sociale în cadrul cercului personal de prieteni maghiari, ungurii din Ardeal văd în cei din Ungaria niște poponari.  Hm, oare de ce?

Atunci, de ce să nu facem un teritoriu special pentru maghiari exact în buricul României și să-i spunem Țara Secuilor, măcar pentru faptul că la ultimul recensământ, 260 de cetățeni români s-au declarat secui? Adică, de ce nu? It’s a „no brainer”! Adică, trebuie să fii idiot să nu-ți dai seama că asta e cale de urmat, mai ales acum când vicepremierul maghiar se dă de ceasul morții și numește fantasmagorica Țară a Secuilor o chestiune de viața și de moarte, guvernul maghiar acordă cetățenie ungară pentru maghiarii din Ardeal, iar Fidesz achiziționează trusturi de presă în Transilvania, ultimul fiind cel din care face parte și cotidianul mureșean Vasarhelyi Hirlap. Și toate astea pentru că maghiari nu se simt bine decât într-o Ungarie MAAAAAAAAAAAAAAARE și FASCISTĂ din vremea în care Musolini conducea Italia și neica Adolf frigea jidanii germani în cuptoarele din Polonia. Ce vremuri, domnule! Ce vremuri! Până la asta însă, hai să tragem mai întâi o Țară a Secuilor, care se știe că sunt printre unguri un fel de olteni, boneheads, cozi de topor, toată sarea și piperul pământului. Dragii de ei, manca-i-ar tata!

 

Anunțuri
Comentarii
 1. lorelei am rhein spune:

  Ai cam ratat articolul acesta nene, pe semne te inspiri din manualele de istorie autohtone… sau mai rau din ce vezi pe sticla. Mai documenteaza-te! Hai pa…

  • touretul spune:

   Nici măcar atât. Deci, puțină istorie. Conceptul de Ungarie Mare privește limitele teritoriale de dinainte de 1918, când Ungaria făcea parte din Imperiul Austro-Ungar învins în Primul Război Mondial și desființat prin Tratatul de la Trianon, care a stabilit și limitele Ungariei de azi. Deci cu ceva timp înainte de Adolf și Musolini.
   Mulțumim pentru atenția cu care ne urmăriți și amendați erorile noastre!

 2. Cosmos spune:

  NU! NU VOM CEDA ARDEALU! ARDEALUL E AL ROMANIEI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s