Bute, Dinu, Simion… fuck Udrea

Posted: iulie 10, 2011 in categoria "don't be aggressive to me"

În trecut am cârcotit pe seama unei gale de box organizate în România de către Rudel Obreja pentru campionul Lucian Bute, nutrind pentru acesta zări mult mai luminoase, și arene mai importante decât cea de la Romexpo, cum ar fi Atlantic City sau Las Vegas. Ei bine , trebuie să recunosc faptul că gala de aseară m-a surprins în mod plăcut, atât prin organizare cât și prin publicul românesc care a fost prezent în număr mare și care nu a impietat momentul printr-un comportament excesiv de giorlănesc, tipic inculturii și lipsei de civilizație care stăpânește aceste plaiuri. Până la urmă, Rudel Obreja s-a achitat onorabil de angajamentul său, consumând ce-i drept 1,9 milioane de euro, bani publici, prin binecuvântarea ministerului Udrei, căreia acum securiștii postaci îi ridică osanale, acordându-i tot meritul pentru succesul galei. Hai sictir. Ar fi interesant de aflat dacă investiția statului în această afacere s-a întors cu vreun profit, sau dacă profitul lui Obreja se constituie din smântânirea banilor publici investiți de către stat sub forma promovării odiosului brand de țară(sanchi), sau a câștigat ceva din drepturile de televizare, că vânzarea biletelor mă îndoiesc să fi făcut mare brânză. Eu unul nu cred că a câștigat ceva din drepturile de televizare, deși remarcabilă pentru România, la nivel mondial gala  fiind una de importanță minoră.

Ca dovadă, neînvinsul Jean Paul Mendy, crăcănat însă din prima repriză de Sakio Bika, salvat însă de descalificarea acestuia, nu a făcut prea mulți purici în fața campionului Român care l-a executat în runda a patra cu un croșeu de stânga aparent nevinovat, care însă la făcut pe Mendy să cadă lat la podea ca un buștean retezat de la bază. Și acolo a rămas.  O victorie fără istoric pentru Bute, care trebuie să-și caute adversari prin alte ”divizii”, IBF neavând ceva mai bun de oferit.

Și se pare că următorul adversar al acestuia va fi Kelly Pavlik, o stea care a apus în ultima vreme, dar care a strălucit remarcabil, până când Bernard Hopkins i-a retezat avântul, iar Sergio Martinez i-a administrat o lecție de box din care nu cred că și-a revenit până în prezent.

Acestea fiind spuse, nu trebuie uitați ceilalți boxeri români care au repurtat victorii aseară, mai ales Viorel Simion, care nu doar a învins, dar a prestat un box dinamic împotriva unui adversar care nu părea nici el adus de pe stradă.

Greul Bogdan Dinu nu a avut prea multe de arătat în fața tanzanianul Awadh Mohamed Tamim care a leșinat înainte ca românul să facă prea multe mișcări în ring. Totuși o victorie, Dinu arătând ca un greu zvelt și dinamic, o apariție înviorătoare în peisajul de grăsuni împiedicați, sau monștrii de circ care populează acestă categorie în ultima vreme.

Bravo lor, bravo băieților, și mai scutiți-mă cu Udrea care, ca orice muiere, știe să cheltuiască banii, și cam atât.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s