Marele iubitor de frumos, Sorin Țerbea, a vrut doar să dăruiască un tablou

Posted: septembrie 27, 2011 in categoria ”la mintea găinarului”
Etichete:, ,

Fraților! FRAȚILOooooooooooR! Adevărul a ieșit la iveală, izvorând din muianul lui nea Sorin precum apa limpede și răcoroasă de la munte ostoind chinul celor însetați de dreptate. Din vasta sa colecție de artă achiziționată aproape integral de la magazinul de chiciuri de pe Călărașilor, marele admirator a tot ce e frumos, Sorin Țerbea, nu a dorit decât să împărtășească găinarului… pardon, președintelui CCA, Vasile Avram, câte ceva din adâncimile profunde ale suflețelului său delicat și simțitor. I-a dat un tablou, ce mai tura-vura, un basorelief, o chestie. Dar Avram, acest monument de incoruptibilitate, mai cunoscut și ca Robespierre al arbitrajului românesc, a refuzat, frate, pentru că nu avea la el chitanțierul. 

 

”Ăștia parcă e frați, au mi se pare mie”.

Mmmmmmmmmmm! Dacă e să mă întrebați pe mine, genul ăsta de apărare n-a fost tocmai rău până la asta cu chitanțierul. Adică cum? Ce, achiziționa tabloul, basorelieful, ce-o fi, pentru C(a)CA? De ce? Se scorojise zugrăveala și trebuia să acopere găozul cu ceva? Sau te pomenești că la C(a)CA, Avram ăsta, altfel un sărăntoc și un rupt cu turul pantalonilor, e plătit pe PFA, și ce și-a zis mustăciosul:” Ia să-mi deduc eu niște cheltuieli cu tabloul ăsta, basorelief, ce-o fi. Psssssssss! Drace, că mi-am uitat chitanțierul”!

Așa cum spuneam, cam ăsta ar fi, în vederile mele, punctul slab al apărării lui nea Sorin. Cine l-o fi îndrumat să zică asta? Lucian Chiriac? Nu cred. Ăsta ar fi invocat imediat 10 excepții de neconstituționalitate și ar fi amânat procesul peste cinci ani. Nu. Această genială scamatorie juridică musai trebuie să fi izvorât din aluna pe care nea Sorin o poartă între urechi. 

După asta nu mai trebuie să auzim decât că manelistul Salam e un mare iubitor de Mozart, și a vrut și el ”să-i dăruiască unul” lui Avram la nunta lu’ fi’su, dar Avram a refuzat politicos, spunând că s-a cam umflat cu pireul de castane, și că se teme să nu i se aplece de la lingurică. 

Comentarii
  1. jo spune:

    cum se numea tabloul? Natura moarta dupa gratii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s