Bute vs. Johnson

Posted: noiembrie 6, 2011 in categoria "don't be aggressive to me"
Etichete:

Lucian Bute a repurtat o victorie la puncte fără drept de apel împotriva veteranului Glen Johnson, după o partidă întinsă pe durata a 12 reprize. Lupta însă nu a fost deloc plictisitoare, în ciuda faptului că Bute și-a pus în aplicare fără probleme strategia în fața unui Johnson preocupat mai mult să facă o figură onorabilă. Timp de 6 reprize Lucian s-a ținut departe de pumnii jamaicanului, câștigând la limită fiecare rundă. În a doua jumătate a confruntării, veteranul de 42 de ani, Glen Johnson, a arătat o pierdere evidentă de dinamică, Lucian Bute speculând oboseala adversarului, începând să se angajeze cu acesta în schimburi de lovituri de la mică distanță, specialitatea lui Johnson, care însă nu a mai avut energia necesară pentru a încărca loviturile care reușeau totuși să-și atingă ținta.

Un punct în favoarea experienței americanului este faptul că Lucian nu a reuși să planteze niciunul dintre celebrele sale upercut-uri la ficat, Johnson ținându-și tot timpul partidei brațul drept lipit de corp, cu cotul sprijinit de coapsă și mănușa de bărbie.

Un meci fără probleme, deci, pentru Bute, care s-a arătat mult mai abil în fața lui Johnson decât Carl Froch, finalistul din Supersix, care nu a reușit în fața acestuia decât un ”split decision”. Cât despre celălalt finalist din Supersix, Andre Ward, considerat numărul 1 la categoria super-mijlocie, acesta a trecut cu greu în 12 reprize de redutabilul columbiano-portorican Eddison Miranda, făcut knock-out de Bute în repriza a treia.

Astfel, deși nu a luptat cu niciunul dintre ceilalți deținători de centuri de la super-mijlocie, Lucian Bute a înfrânt mult mai ușor adversari care au pus probleme celorlalți campioni de la aceeași categorie cu el. Campionul campionilor de la super-mijlocie va fi însă stabilit doar în primăvara anului viitor, când Bute îl va întâlni pe câștigătorul turneului Supersix, care va fi Andre Ward, acesta urmând să se întâlnească cu Carl Froch pe 17 decembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s