Glock pentru comunitari, și presa de ”habarniști”

Posted: Decembrie 1, 2011 in categoria "don't be aggressive to me"

Așa cum a scris florentinul acum câteva zile, comunitarii mureșeni, ”rebranduiți” polițiști locali, se vor pricopsi cu pistoale Glock, practic cele mai populare arme de foc aflate în dotarea structurilor de menținere a ordinii publice din Europa până în Statele Unite. De producție austriacă, Glock se diferențiază de celelalte armele de foc clasice prin  suprastructura din material compozit care le permite să tragă sub apă, abilitate absolut necesară comunitarilor, pe semne ca să împuște rechinii de la Weekend, sau așa ceva. 

Inițial m-am gândit că primăria Tîrgu Mureș ar urma să achiziționeze modelul Glock 19, compact, cu țeavă mai scurtă și încărcător de 15 proiectile, plus unul pe țeavă. Având însă în vedere anunțul de achiziționare, firește fără licitație, prin încredințare directă, care precizează interesul pentru arme cu minimum 15 cartușe în încărcător, mi-am dat seama că poate fi vorba și de Glock 17 cu încărcător extins la 30 de proiectile, cu care comunitarii să poată dispersa fără probleme orice mulțime ostilă, având în vedere că arma este complet automată.

Acum, firește că se pot isca discuții despre oportunitatea unei asemenea achiziții, și despre cât de în siguranță ar trebui să mă simt eu, cetățean mureșean, știind că răcanii comunitari au în dotare asemenea putere de foc. Ceea ce vreau însă să scot în evidența este ignoranța totală a presei mureșene cu privire la această știre. Mai deunăzi, întâlnind în autobuz o duduie arătoasă care lucrează la TVR, i-am suflat informația despre care ea nu știa absolut nimic, și pentru care mi-a mulțumit cu sinceritate. Și m-am gândit atunci la ce a spus CTP-ul sosit la un seminar la Tîrgu Mureș despre polarizarea presei de trust în România, la care el nu vedea o problemă, în opinia sa publicul urmând să fie în continuare servit de organismele de presă mai mici, neafiliate, a căror informații, dacă sunt valoroase, inevitabil vor fi preluate și de trusturile stimulate politic, care altminteri nu cultivă decât orchestre de trompetiști plini de pârțuri. 

Well, dincolo de faptul că în stadiul de distrugere în care se află o serie de structuri vitale pentru viața socială din România, când vorbim despre organisme independente de presă, ne referim la blogul unui amărăștean care a fost dat afară de la ziar pentru că nu era conform cu politica editorială a fițuicii, trebuie să luăm în considerare structura morală și coloana vertebrală a rumânului nostru, la fel de fermă și viguroasă precum răciturile de sărbători, conferindu-i acestuia abilitatea de a rămâne senin și neimpresionat indiferent de monstruozitatea care i se înfățișează, bine ancorat fiind în superstițiile religioase, dragostea nutrită pentru patria de doi bani și credința în armată (duh!), că tot e 1 decembrie.

TRĂIASCĂ ROMÂNIA! TRĂIASCĂ TRICOLORUL! TRĂIASCĂ CEAUȘESCU, BĂSESCU, ILIESCU! TRĂIASCĂ… vidanjorul?

Anunțuri
Comentarii
 1. zzz spune:

  1 plus unu pe teava……nu exista
  2 arma din clip este automata ,ei nicidecum nu vor avea arme automata , ci semiautomate
  3 orice firma ori persoana responsabila ,nu cumpara o arma pt ca este ieftina
  4 cartuse nu proiectile
  5 etc

  • touretul spune:

   1. Specifications

   Caliber 9MM
   Capacity 15+1… (http://www.handgunsforsale.net/glock-19-9mm-15rd-402-matte)

   2. de unde știi că nu vor fi automate? vorbești din interior?

   3. Glock sunt destul de ieftine… în comparație cu Desert Eagle de exemplu. prețul nu era în discuție.

   4. cartușe înseamnă proiectile. din punct de vedere literar nu e elegant să folosesc același cuvânt în mod repetat într-un text.

   5. etc.

 2. zzz spune:

  1 orice arma ar putea avea unul pe teava si restul in incarcator,in cazul glock 19 ar fi 1+14
  2 pentru ca glock 17 si glock 19 nu sunt automate ci semiautomate,iti recomand un site mai autorizat http://www.pistoaleglock.ro
  3 daca sunt destul de ieftine atunci de ce va deranjaza ca se achizitioneaza glock .desert eagle…ce sa faca cu ele? nici trupele speciale nu l au si banuiesc ca nici nu l doresc , cam toate trupele speciale sunt dotate cu glock
  4 cartus nu inseamna proiectil (glont) DEX CARTÚȘ. Tub metalic sau de carton prevăzut cu o capsă, cu material exploziv și cu proiectil sau cu alice, care..
  5 va asigur ca nu sunt din interior ci foarte din exterior, m am bagat in seama pentru ca tot era vorba de presa de habarnisti

  • touretul spune:

   well! în clip e un Glock 17 care pare automat. sau poate e semi-automat și nu-mi dau eu seama. oricum, face ravagii. problema care se pune e cum o poliție comunitară care se ocupă în principal de prinderea copiilor care calcă pe spațiul verde, e transformată în poliție locală, și apoi dotată cu arme de foc? oare pentru că se află în subordinea primăriei, și nu a ministerului de Interne și astfel poate fi folosită ca mână forte de puterea locală care-și dorește perpetuarea.

 3. zzz spune:

  asta da intrebare..or sa mai vrea si servicii de informatii ca de…

 4. soren spune:

  Glock 18 este full auto
  17 semi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s