Stan are dreptate, în felul lui

Posted: decembrie 21, 2011 in categoria "tatulici"
Etichete:, ,

Valentin Stan este, a fost, și cel mai probabil nu va mai fi (după aventura de la ultima sa emisiune de la Antena 3) una dintre cele mai antipatice figuri ale peisajului media românesc... ăăăăăăăă… cu ștaif, prin asta dorind să facem o diferențiere de trash tv-ul  populat de imbecili isterizați, umoriști de cacao și prostituate mediatice, care se află cu toții într-o categorie proprie. Ca o opinie personală, impresia mea este că în spatele spectacolului strident, nu doar din ultima emisiune Conexiuni, ci din mai toate aparițiile televizate ale domnului Stan, se află profunda frustrare a omului educat și… muncitor care are o imagine despre sine mai potrivită pentru un destin superior celui de profesor universitar.

Dacă urmărim CV-ul domnului Stan vedem că apogeul carierei sale a fost înregistrat în urmă cu mai bine de 15 ani, în vremea în care acesta funcționa ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. După detașarea sa în cadrul MAE pe post de cercetător științific la Institutul Român de Studii Internaționale (oare cine l-o fi turnat la șefu’), activitatea sa a devenit aproape exclusiv didactică, uneori asociată cu prestigioase institute din afară.

Deci, domnul Valentin Stan este un om învățat. De aici probabil și frustrarea domniei sale în fața mediocrității clasei politice românești care de-a lungul timpului l-a trecut cu vederea, împiedicându-l să urmeze o carieră cu mult mai multă strălucire în… diplomație, unul dintre domeniile în care România înregistrează practic un zero absolut.

Revenind la titlul nostru și la ultima emisiune Conexiuni, da, Valentin Stan are dreptate (min. 13, probabil cu ghinion), circul său televizat, dincolo de stridența sa inestetică, relevând caracterul mediocru și performanța demagogică a opoziției românești din prezent, ceea ce are darul de a ne îngrijora în mod cu totul deosebit, gândindu-ne la perspectiva în care idioții ăștia nu vor reuși să-l dărâme pe mariner, sau dacă vor reuși, nu se vor dovedi cu nimic mai breji decât acesta. 

Astfel, hemoroizii iritați ai motanului Voiculescu, relevați într-un post de pe blogul acestuia, sunt ridicoli și inutili. Valentin Stan are dreptate. Mătăluță nu te pricepi. Ești ori prost, ori prost consiliat, ori un demagog atât de indiferent și ignorant încât nu ți-a trecut prin cap că cineva în România ar putea să-ți dea arama pe față.

La reeducare cu voi, clasă politică românească, plină de analfabeți.  

Cât despre domnul Stan, acesta se află paradoxal într-o postură asemănătoare cu cea a marinerului Chiorâș Chiondorâș, dar din motive cu totul și cu totul moral superioare.

Rușine, Dan Voiculescu!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s