Lupoaica, Balaurul și Traian în puța goală

Posted: aprilie 30, 2012 in categoria ”lucru manual”
Etichete:, ,

Dacă a mai rămas cineva care să nu fie convins de faptul că nu există niciun domeniu în țara asta care să nu fie infestat de prostie și impostură, îi recomand să viziteze zilele acestea Muzeul Național de Istorie din București și să arunce o privire la intrare peste boașele împăratului Traian în timp ce mulge lupoaica latinității într-o demnă îmbrățișare zoofilă. 
”Realizarea statuii împaratului Traian s-a încheiat la iniţiativa Primăriei Capitalei şi la recomandarea academicianului Răzvan Theodorescu”, scrie Gândul, ceea ce mi se pare plin de sens. Îmi închipui că chirurgul Oprescu s-a gândit că ar fi o idee bună să marcheze debutul campaniei sale electorale cu această împreunare a omului cu bestia, având menirea de a-i insufla o vlagă animalică înaintea înfruntării cu celălalt campion al insolitului, Prigoană, mai marele gunoierilor capitalei. Cât despre Răzvan Teodorescu, nu e nevoie decât să aruncăm o privire peste țigva sa rotundă și lucioasă precum un proiectil de bowling, ca să ne dăm seama de principiile estetice pe care le adăpostește. Fără îndoială, recomandarea sa a venit în ideea administrării unui ghiont academic lui Neagu Djuvara, grupul statuar reprezentând un menage a trois între Traian,  lupoaică și balaurul dacic, având firește rolul de a sublinia încă o dată originea pur latină a poporului român care vezi bine că n-are nicio legătură cu pecenegii și cumanii, ci se trage de-a pururi dintr-un soi de cordeală monstruoasă, amintind de cosmogoniile gnostice.

 „Vom avea, de-acum, pe treptele Muzeului Naţional de Istorie, un simbol al naţiunii noastre. Metafora aceasta îl reprezintă pe cel mai longeviv împărat roman, pe cel mai iubit împărat roman, pe Optimus Princeps, care înseamnă «fruntaşul cel mai bun»”, a orăcăit academicianul Răzvan Teodorescu, slobozind apoi o bășină, moment în care, din câte am înțeles, o fătucă mai slabă de înger a leșinat în public, fiind împiedicată să dea cu căpșorul de betoane în ultimul moment de către doctorul  Oprescu, care pe semne se aștepta la așa ceva, și era pe fază.   

Personal, întotdeauna am fost înclinat să cred în teoria cum că Negru Vodă a fost cuman, iar românii se trag mai degrabă dintr-un fel de turci, decât din daci și din romani, pentru că astfel se explică perfect manelismul ce animă sufletul acestui sărman popor. Acum însă, când am văzut ce mostruozitate a putut moși înhăitărea lui Teodorescu cu Oprescu și cu DOBITOCUL CARE A CREAT ACEASTĂ TÂMPENIE, mulțumesc lui dumnezeu că ne tragem din pecenegi și cumani, și nu dintr-asemenea spurcată urâciune. 

În apărarea dementului care a trântit acest monument de o jumătate de tonă de tâmpenie, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană, Mihai Oroveanu, a orăcăit la rândul său: ”Cred că oamenii ăştia l-ar refuza şi pe Brâncuşi în zilele noastre”. WoW! Brâncuși s-o fi răsucind în mormânt în momentul ăsta.

Comentarii
  1. Statuile nu se fac nici pentru superciocoi, nici pentru megaintelectuali, ci pentru omul de pe strada. Ce s-a dezvelit pe treptele Muzeului de Istorie nu e statuia lui Traian, ci a intelectualului Mankurt, care nu mai crede in viitorul Neamului (de-aia lipsesc cei doi prunci) si atunci lucreaza linistit la castrarea constiintei nationale, ca sa cedam ieftin in postromanism ultimele resurse de tara bananiera. Regretatul sculptor Gorduz a mai fost amagit sa ne arate si cât e de mort Eminescu. Fireste, nu l-a iertat nici pe Stefan cel Mare. Amuzant e contextul ca prin acest sincer si reusit Omagiu Mankurtului, de pe treptele Muzeului de Istorie, politicienii, istoricii si esteticienii români detensioneaza aniversarea Tratatului de la Bucureşti (mai 1812) – 200 de ani de la Rapirea Basarabiei de către Rusia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s