Adrian Vasilescu, acest bătrânel simpatic, aparent inofensiv

Posted: mai 23, 2012 in categoria "I am Legend"
Etichete:, ,

România se află sub influența mitului personajului mesianic care într-o societate coruptă și perversă sprijină coloanele universului cu umerii săi vânjoși. După prăbușirea mitului marinăresc, ultima relicvă a acestui fenomen este guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Entitate ștearsă, puțin vizibilă, îmbrăcând mantia eminenței cenușii, Mugur Isărescu nu mi-a creat niciodată impresia vreunui titan al conceptelor și principiilor exprimate cu putere și elocvență. Cel mai adesea, ieșirile sale publice s-au caracterizat prin obișnuita bolboroseală neinteligibilă a teoreticienilor finanțiști care are mai degrabă rolul de a ascunde decât de a releva.

Ceva mai vizibil a fost în schimb întotdeauna cel mai popular consilier al domniei sale, domnul Adrian Vasilescu. Fără să facă imagine separată de superiorul său pe linie profesională, vorbind aceeași chineză a finanțelor, Adrian Vasilescu a reușit întotdeauna să lase o impresie de bonomie înțeleaptă care are rolul de a spulbera toate angoasele. Ei bine, din nefericire pentru domnia sa, Adrian Vasilescu nu se exprimă la fel de bine și în scris. Spun asta pentru că abia azi mi-au căzut ochii pe unul dintre editorialele sale din Ziarul Financiar care se constituie într-o mostră de manipulare mediatică având la bază speriatul cu bau-bau-ul, după principiul ”teroriștii vor să ne răpească prosperitatea și libertățile”. 

Am pus link și puteți să citiți voi înșivă articolul, dar pentru că Ziarul Financiar a omis să-mi posteze comentariul, am să încerc să explic de ce acest bătrânel simpatic de la Banca Națională nu e deloc inofensiv.  Pe scurt este vorba despre Grecia și ce pericol ne paște pe noi dacă poporul din peninsulă se hotărăște să renunțe dracului la euro, care nu i-a folosit la nimic, sau chiar să părăsească UE, că doar ce bine i-a făcut la urma urmei rahatul ăsta de uniune. Adrian Vasilescu omite să  și explice de ce ne paște catastrofa dacă Grecia renunță la euro, în schimb face un paralelism cu un episod din istoria SUA de după Războiul Civil al lui Lincoln, când William Bryan a încercat să obțină președinția SUA pentru a curma influența Cartelului Bancar Internațional care, prin menținerea acoperirii în aur a monedei americane încerca să dețină controlul asupra dinamicii acesteia. Cum anume? Prin deflație, Cartelul Internațional Bancar provocând între anii 1866-1886  o scădere de aproape cinci ori a masei monetare din piață, până când în circulație ajunseseră să existe doar aproximativ 7 dolari pe cap de locuitor, ceea ce a proliferat sărăcia generalizată. William Bryan dorea o legalizare a argintului ca valoare cu care să poată fi bătută monedă, ceea ce ar fi însemnat ieșirea banilor americani de sub controlul centralizat al băncilor, căci argint se găsea din belșug.

Astfel, Adrian Vasilescu numește ieșirea Greciei din zona euro și reîntoarcerea ei la drahme recursul la ”banii de argint”, existând din belșug și deci ieftini, absolut inferiori monedei de aur, ”grea și sănătoasă”. De ce sănătoasă, Adrian Vasilescu nu explică, dar vă spun eu. Pentru că raritatea aurului permitea Cartelului Internațional Bancar controlul masei monetare și deci al întregii economii, al prosperității în general. La fel cum o monedă transnațională ca euro nu se mai află sub controlul politicii fiscale a statului suveran, ci sub cel al Cartelului Internațional Bancar care o tipărește. 

Există o  concepție la nivel de teorie a conspirație, deocamdată, conform căreia sistemul monetar bazat pe bănci centrale, departe de a asigura stabilitatea fiscală și economică, are rolul de a manipula masa monetară prin inflație și deflație pentru a facilita redistribuirea prosperității de la cei mulți, care trebuie să devină săraci și robi, către cei puțini, bogați și stăpâni. Istoria mondială a crizelor economice de la înființarea Federal Reserve în 1913, banca centrală a SUA, pare să confirme acest lucru. Sistemul bancar mondial nu doar că nu a împiedicat crizele financiare, dar se constituie în sursa actualei crize globale, începută cu spargerea bulei imobiliare din SUA și continuând cu criza datoriilor suverane. Cum realizează sistemul bancar acest lucru? Mai întâi generând inflație, inundând piața cu bani prin creditare facilă, doar pentru ca apoi să oprească tiparnița, să oprească creditarea, să genereze astfel deflație și să lase contractantul creditului în imposibilitatea de a-și plăti datoriile. Astfel, bunurile datornicului devin proprietatea creditorului, adică a băncii al cărei acționariat își umflă burdihanul. Când vorbim despre state suverane ajunse datoare vândute, vorbim despre popoare întregi devenind sclavii Cartelului Internațional Bancar reprezentat de vârful de lance, FMI, care dictează pretutindeni politica economică, financiară și socială, așa cum o face dealtfel și în România.

Banca Națională a României este o rotiță în acest angrenaj global. Politica ei se sustrage autorității suverane în România. Să ne amintim doar de episodul 2000, când Ion Iliescu a vrut să se răzbune pe Mugur Isărescu pentru îndrăzneala de a-l concura în alegeri, înlocuindu-l la conducerea Băncii Naționale cu unu’ Mișu, zis și Negrițoiu. Se spune că Ion Iliescu ar fi primit atunci un telefon în miez de noapte, iar Mugur Isărescu a rămas șef la Banca Națională. De ce? Pentru că, în realitatea, alții conduc lumea, nu politicienii.  

Înainte de William Bryan, în 1881, James Garfield, ajuns președinte al SUA, a încercat să se opună Cartelului Internațional Bancar și controlului exercitat de acesta asupra economiei SUA. În același an, la 1 iulie, a fost asasinat. Înainte de el, după ce a finanțat ofensiva Nordului asupra Sudului în Războiul Civil cu dolari tipăriți de stat, independent de sistemul bancar și deci liberi de datorie publică cu dobândă asociată, Abraham Lincoln a fost împușcat de John Wilkes Booth.

Firește, nimic din toate acestea nu veți auzi din gura aparent inofensivului Adrian Vasilescu.       

Comentarii
  1. boule spune:

    este un excrement biped ,senil ,umil, si cu paranoia .da vina pe romani ca s-au imprumutat fara cunostinta pe la banci,,,,un avorton uman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s