Cancerul numit FMI și globalizare

Posted: iunie 23, 2012 in categoria "I am Legend"

The Take este un documentar din 2004 al unui cuplu de jurnaliști canadieni care relevă cancerul globalizării diseminat prin intermediul Fondului Monetar Internațional și al corporațiilor transnaționale, în cârdășie cu politicieni corupți care în schimbul beneficiilor personale pun umărul la ruinarea propriei țări.

Documentarul arată modul în care administrația Menes a facilitat ruinarea economiei argentiniene prin vânzarea platformelor industriale către corporații transnaționale atrase de taxele mici pretinse de statul care prefera să-și acopere cheltuielile prin împrumuturi masive de la FMI, care au dus la escaladarea fără precedent a datoriei publice și la ruinarea țării.

Vă sună cunoscut? Gândiți-vă la distrugerea industriei românești, la vânzarea resurselor, la distrugerea agriculturii, 40% din suprafața agricolă a țării fiind necultivată, în timp ce țara s-a umplut de bănci care oferă credite de refinanțare pentru alte credite pe care populația sărăcită nu le mai poate plăti și mall-uri care vând praz din Olanda, ardei grași din Turcia și căpșuni din Grecia la 10 lei kg.

Gândiți-vă la Traian Băsescu, președintele canalie, dorind să vândă aurul de la Roșia Montană, să închidă spitalele de stat, să distrugă SMURD, școlile, și să privatizeze domenii strategice precum producerea și distribuția curentului electric, în timp ce guvernul mai obține o tranșă de împrumut de la FMI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s