Ineptul Ciutacu și, când colo, hop, băsismul de la Gândul

Posted: iulie 26, 2012 in categoria "intestinul gros"
Etichete:, ,

Probabil ar trebui să spun din start că cu greu aș putea identifica un personaj mai antipatic din presa de baltă de pe meleagurile mioritice decât Victor Ciutacu, cu accentul lui țărănesc încercând să debiteze fraze ”elevate”. De asemenea, Gândul e una dintre publicațiile de presă pe care le urmăresc, nu pentru că aș fi deosebit de încântat de calitatea materialului editorial prezent pe site – personal consider Gândul undeva în categoria light a spectrului de informație diseminat – ci pentru că întotdeauna l-am considerat întrucâtva echidistant față de forțele politice care se bălăcăresc în spațiul public românesc.

Așa se face că în momentul în care Ciutacu a început să peroreze despre cum Gândul e băsist pentru că relatează despre plagiatul lui Ponta în loc să latre în continuu împotriva tiranului Chiorâș Chiondorâș, doar programul încărcat m-a împiedicat să-i trântesc imediat un perdaf, să-i meargă fulgii. Acum, ce-ai vrea, bă, Ciutacu – ca să mă exprim pe limba țărănească a subiectului – să se transforme toată presa într-o perpetuă Sinteza Zilei? Ponta al tău a plagiat. A copiat în bloc 115 pagini din alte cărți, cu tot cu greșeli de ortografie. Cum ar fi dacă în Anna Karenina ai găsi 115 pagini din Crimă și pedeapsă?  Te-ai apuca să latri că Băsescu e de vină?

Noroc că probleme stringente, cum ar fi supraviețuirea, m-au împiedicat să ma avânt în aprecieri eronate. Pentru că imediat ce am deschis astăzi Gândul, în vârful paginii m-a întâmpinat Voiculescu, cu celebrul său citat despre justiție, cu trimitere la un site propagandistic democrat-liberal, plin de informații fierbinți despre dictatura USL. Iar mai jos, în loc de cap de ziar, era un amplu articol despre organizarea referendumului în tabăra USL, cu primarii ”dă pă dealuri și câmpii” gata să aducă prostimea ca oile la vot, pentru că, altminteri, țăranilor ălora idioți prea puțin le pasă dacă Băsescu, sau Ceaușescu, sau Mihai Viteazul e președintele României.  Era și un articol lung, nu glumă, care a presupus ceva efort jurnalistic, greu de parcurs, dar a cărui esență era ușor de înțeles: USL, gata să fraudeze referendumul!

Realitatea rămâne însă realitate. Poporul român e reprezentat de o adunătură de ghiorlani îndopați cu slănină, inculți și ignoranți, indolenți și iresponsabili, care sunt folosiți drept masă de manevră de o clasă politică populată de impostori oportuniști. Dacă nu o fac ăștia, o fac ceilalți. Faptul nu are nicio relevanță în chestiunea suspendării președintelui Chiorâș Chiondorâș. Da, ceștilalți nu sunt pâinea lui Dumnezeu. Nu va curge niciodată laptele și mierea pe meleagurile astea. În primul rând UE n-o să lase să se întâmple asta, prin programul extins de îndatorare a întregii planete față de CARTELUL INTERNAȚIONAL BANCAR. Dar poate va fi scuturată Electrica de căpușe. Iar târfele acelea de la ANAF vor înfunda pușcăria. Dincolo de acestea însă, dacă democrația oferă șansa de a scăpa de o CANALIE, niciunul dintre noi nu ar trebui să o rateze. Firește, vor rămâne toate celelalte. Dar vor fi cu una mai puțin.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s