Un stat dictatorial se construiește pe seama slăbiciunii și prostiei populare

Posted: august 16, 2012 in categoria "intestinul gros"

Anchete fără precedent de la colectivizare. Unii spun de la mineriada din ’90. Procurori DNA, fără nicio jurisdicție asupra cauzei, mână țărănoii precum vitele, punându-i să jure pe Biblie și să mărturisească dacă au votat, cu cine au votat și dacă se uită la televizor, și la ce anume. Presa de coprofagi aflați în slujba marinerului laudă acțiunile ferme ale justiției, mai ceva ca-n Scânteia. 

Eu, ca om simplu, care habar n-are de lege, aș avea și eu o întrebare. Cine mă obligă pe mine, cetățean în deplinătatea drepturilor civile, să stau de vorbă cu procurorul lu’ pește, în mijlocul uliței, cu Biblia pe capota mașinii? Și ce legătură are Biblia?  Nu mai folositor ar fi un mandat clar emis cu numele și prenumele celui care este anchetat?

”Nu ai mandat? Aaaaaaaaaaa! Păi, atunci, în pare rău. N-am chef să discut cu tine, pentru că ești un securist futut în cur, și dacă nu te bag imediat în pizda mă-tii, cu siguranță în următoarele 10 secunde îți cârpesc două perechi de palme. Așa, ca să te înveți minte, și să te duci s-o întrebi pe mă-ta cu cine a votat în șură, după paie”.

Firește, după o asemenea reprezentație, probabil un mandat s-ar putea elibera pe numele tău. Asta dacă ți se află numele, dacă există martori, dacă există un proces verbal de contravenție încheiat la fața locului de un polițist, iar cu martori etc. Situația e complicată, dar oamenii simpli sunt naivi și ignoranți și umili. Dacă n-ar fi astfel, n-ar putea fi subiectul acestei campanii incredibile de intimidare exercitată de autorități la 20 de ani de la revoluție, la comanda unui singur omși acela un homuncul scund, chel și șașiu. Dacă ar fi mândri, verticali și mai ales solidari, ar fi de neclintit. Dar pentru că sunt plebei, CREȘTINI OBIȘNUIȚI SĂ STEA ÎN GENUNCHI, COPLEȘIȚI DE VINĂ, sunt victime facile, bieți copii cu caș la gură pentru orice sistem represiv.   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s