HSBC, prea mare pentru închisoare. Duduia, destul de neagră pentru o sentință pe viață

Posted: Decembrie 14, 2012 in New World Order
Etichete:,

The New York Times scrie că în timp ce directorii corporației bancare HSBC nu vor suferi decât o reținere din bonusuri pe o perioadă de cinci ani pentru că au intermediat spălarea a trilioane de dolari proveniți din activitatea teroristă și cea de trafic de droguri, o muiere de culoare al cărei prieten făcea un trafic meschin de droguri a primit închisoare pe viață, deși cazierul ei era complet curat.

HSBC a primit o amendă de 1,9 miliarde de dolari, pentru că autoritățile au apreciat că acționarea în instanță a băncii ar putea aduce daune sistemului bancar global. Firește, doar anul trecut HSBC a înregistrat profituri de 21.9 miliarde de dolari. 

 

 
De fapt, întregul război împotriva drogurilor nu e nimic altceva decât o suveică în circuitul banilor în sistemul financiar global. Traficul de droguri produce lichiditate pentru sistemul bancar, în timp ce autoritatea împrumută bani de la bănci pentru a finanța războiul împotriva drogurilor. În același timp, SUA asigură continuarea cultivării macului în Afganistan, cel mai mare producător de opiu din lume.

De asemenea, războiul împotriva drogurilor justifică instaurarea statului polițienesc, în care fiecare cetățean este, ca în Biblie, vinovat by default.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s