Cine nu urăște americanii?

Posted: martie 13, 2013 in New World Order
Etichete:,

Bradley Manning este cel care, printre altele, a dezvăluit prin Wikileaks infamantul atac al unui elicopter Apache asupra unor civili în Bagdad, Irak, printre care doi reporteri ai agenției de știri Reuters. El a fost arestat în 2010 și acuzat de un număr impresionant de infracțiuni, printre care dezvăluire de informații clasificate, dar și ajutarea inamicului, infracțiune pentru care legea SUA prevede PEDEAPSA CAPITALĂ. Deși procurorii au comunicat că nu vor cere pedeapsa  cu moartea pentru Bradley Mannig, el totuși riscă să-și petreacă restul zilelor în închisoare.

Deși procesul soldatului american se desfășoară cu ușile închise (cum altfel), depoziția sa este subiectul unui nou ”leak”, ea fiind în prezent la dispoziția publicului în formă audio.

Materialul prezentat de TYT surprinde modul în care armata americană în Irak desfășoară o activitate de poliție politică, prin care opozanții guvernului al-Maliki sunt vânați și predați autorităților favorabile politicilor de la Washington, autorități care îi supun torturii și probabil îi vor face pierduți pentru totdeauna. Bradley Manning menționează un incident în care o serie de manifeste identificate ca ”teroriste”, au dezvăluit, după traducere, că nu sunt nimic altceva decât o dezbatere intelectuală cu privire la furtul și corupția din cadrul guvernului pro-american al prim-ministrului al-Maliki, fără niciun impact asupra activității forțelor americane desfășurate în Irak. Când Bradley Manning a dezvăluit acest lucru superiorilor săi, a constatat cu surprindere că aceștia nu erau absolut deloc interesați de adevărata natură a faptelor, ordonând ca Manning să ofere suport autorităților irakiene  pentru identificarea și arestarea acestor așa numiți ”insurgenți”.

 

De menționat ar mai fi că, înainte să apeleze la Wikileaks, Bradley Manning s-a adresat mai întâi cotidienelor New York Times și Washington Post, care însă nu s-au arătat interesate de nimic din ce avea de spus.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s