De ce EROUL NAȚIONAL Ceaușescu și TRĂDĂTORUL Băsescu

Posted: mai 13, 2013 in New World Order
Etichete:, , , ,

ceausescu-time-magazine2Am mai auzit povestea asta din gura unui prieten căruia îi explicam de ce un sistem economic bazat pe creștere perpetuă are nevoie de o continuă lărgire a pieței de desfacere, motiv pentru care Uniunea Europeană a luat ființă. Acum o văd publicată în Ghimpele. Și anume, poveste căderii lui Nicolae Ceaușescu și motivația executării lui în urma unui simulacru de proces.

Ei bine, cam pe vremea în care Nixon și Ceaușescu erau mari prieteni, Statul Român a contractat un împrumut de 13 miliarde de dolari, sumă uriașă la vremea respectivă, ca să vedeți cum funcționează regimul fiscal inflaționist care necesită creștere economică perpetuă. Ceaușescu dorea ca România să nu rămână o țară agrară și să dezvolte o industrie în acord cu perspectivele de dezvoltare europene. Și a dezvoltat o industrie, cam megalitică și cu probleme de eficiență, dar oricum fără precedent în istoria ei și fără doar și poate incomparabilă cu ce au reușit  23 de ani de liberă cleptocrație după decembrie 1989.

Problema e că în 1980 FMI a cerut brusc returnarea împrumutului, odată cu blocarea conturilor țării. Cine conduce o firmă, știe că absolut orice activitate economică funcționează pe bază de creditare. Îți taie banca linia de credit, intri în faliment. Cu o țară e însă mai greu. Și, astfel, România n-a intrat în faliment, în 10 ani  Ceaușescu reușind returnarea integrală a împrumutului, fiind probabil ultimul șef de stat din istoria planetei care a reușit plata integrală a datoriei publice a unei țări. Ghinionul lui însă, pentru că un comunist exilat la Iași l-a răsturnat în decembrie ’89 și apoi, pe seama unei povești cu teroriști care nu au fost niciodată găsiți, l-a omorât ca să nu vorbească.

20 de ani mai târziu, marinerul Băsescu ne-a băgat mortul în casă contractând pentru România, de la același FMI, un credit de 20 de miliarde de euro, cu care chipurile să plătească pensiile și salariile. Ironic, după realizarea împrumutului, pensiile și salariile au fost retezate, pentru că, vezi bine, trebuie să dăm banii înapoi la FMIbasescu-bani11 și suntem nevoiți să reducem cheltuielile. 

Firește, dacă o să-l întrebați pe Hurezeanu, acesta vă va spune că foametea din anii ’80 în România a fost cauzată de vizita lui Nicu în Coreea de Nord. Și, într-un fel, se poate să aibă dreptate, atâta timp cât, umblă vorba, Ceaușescu, Kim Ir-sen și Gadaffi, acesta din urmă susținut de petrolul libian, aveau de gând să concureze FMI cu o bancă centrală menită să creeze o valută forte susținută de aur, care să contracareze sistemul financiar inflaționist dictat de la Washington. Înainte de asta însă, Ceaușescu trebuia să plătească datoria la FMI.

Acum Gadaffi e și el mort, ucis în numele democrației. Ați mai auzit ceva despre Libia de atunci? Păi, vă spun eu. Mișună cohorte de fundamentaliști musulmani pe acolo care au dat și pe de lături prin Mali și Algeria.

NOUA ORDINE MONDIALĂ  TRĂIEȘTE BINE. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s