Ciprian Dobre, „dichisit” de Scânteia Zi de Zi

Posted: noiembrie 28, 2013 in categoria "filozoful din dos"
Etichete:, ,

Mai citesc presa din reflex. Deformație profesională. Și mă uitam alaltăieri peste un articol din Zi de Zi, în care Dobre explica de ce e bună descentralizarea. Ei, cum să nu fie bună? Dacă e de la partid, e bună. Nu e nevoie de un kilometru de articol în care să-l lași pe săracu să vorbească singur. Absolut nepoliticos.

La un moment dat, sărind peste poza președintelui CJ, crăcănată pe toată pagina, mă uit la titlu. Și, ce să vezi: ”Ciprian Dobre DIXIT”. Whatta fuck do you mean? Au vrut să scrie ticsit și au greșit o puzderie de cuvinte? Uitându-mă la uniforma oficială din poză, m-am gândit că au vrut, de fapt, să zică ”dichisit”. Ași, nici vorbă, frate!

”Dixit” e pe latină, răcane, și face parte dintr-o expresie folosită în cercurile academice ale vremii, în care sofiștii își dădeau la coaste până oboseau și apoi, ca să cadă la pace, se adresau Prințului Filozofilor care le explica ageamiilor cum stă treaba. Și atunci, gloata intelighenției ateniene proclama: ”IPSE MAGISTER DIXIT”. Adicăle: așa a glăsuit MAGISTRUL.

Pffffffffff! Să te apuce depresia, nu alta. Pe zi ce trece, presa îmi amintește tot mai mult de Steaua Roșie și Scânteia comuniștilor. O platformă oferită oricărui șoarece de partid care vrea să pozeze competent în ochii electoratului. Și, dumnezeule, CE PLICTISEALĂ!

Firește, toată povestea asta cu DIXIT nu poate avea nicio legătură cu contractul oferit de către CJ lui Grama pentru editarea revistuței cu anti-comuniștii, despre care se spune că abia acoperă cheltuielile cu campania electorală a lui Dobre din Zi de Zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s