100 de ani de ESCROCHERIE BANCARĂ

Posted: decembrie 23, 2013 in New World Order
Etichete:, , ,

Rezerva Federală, banca centrală a SUA, sărbătorește astăzi, 23 DECEMBRIE, 100 de ani de la fondare. Promovată de bancherul evreu de origine germană Paul Moritz Warburg, FED a fost fondată prin actul de înființare adoptat pe șestache în 1913, în ajunul sărbătorilor, când majoritatea congresmanilor erau plecați acasă, ratificat apoi de președintele Woodrow Wilson, constituind parafarea debutului unui secol de jaf global, de-a lungul căruia s-a înregistrat cea mai mare redistribuire a bunăstării de la cei mulți și săraci, către cei puțini și avuți.
 

 
Șapte ani mai târziu, Rezerva Federală a copt cea mai mare bulă financiară posibilă, așa numiții „THE ROARING 20’S”, când extensia creditului a țintit absolut toate domeniile economice. În lumea întreagă se dădeau bani pentru întreprinderi de genul irigării deșertului Sahara cu apa unui ghețar adus de la Polul Nord, sau descoperirea comorilor egiptene din Marea Roșie, lăsate acolo după ce Moise le-a jucat renghiul cu toiagul. Rezultatul a fost o criză de supraproducție pentru care nu exista piață de desfacerea. Reajustarea economiei a dus la prăbușirea economiilor globale care a lovit cel mai mult Republica de la Weimar. Germania a fost repusă pe picioare în doar patru ani de un obscur caporal austriac, veteran al Primului Război Mondial, Adolf Hitler, care l-a prima întrunire a Partidului Național-Socialist al Muncitorilor a vorbit pentru prima dată în fața unui public format din 9 oameni. O întreagă națiune s-a încolonat apoi în spatele idealului său de a construi o Germanie mare și puternică pe care nicio forță să n-o mai poată clinti din drumul său, prin refacerea mai întâi a Imperiului German de dinainte de 1918 și apoi prin redesenarea hărții Europei. Astfel a târât lumea în cel mai cumplit război mondial, care a dus la moartea a 3% din populația mondială și irosirea a 1 trilion de dolari (la valoarea de atunci a banului).  Sfârșitul războiului a coincis cu fondarea Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, precum și cu cruțarea Băncii Reglementelor Internaționale, care a finanțat mașina de război nazistă și care a devenit ulterior banca centrală a băncilor centrale din întreaga lume.

Când au văzut că se ard cu asemenea manipulări grosolane a piețelor financiare, mai ales la Auschwitz, Dachau, Treblinka, Rezerva Federală a început un proces mai lent de subminare a economiei globale prin bule economice punctuale care au generat nu mai puțin de 17 recesiuni după marea Criză Economică din anii ’30. Ultima, debutând în 2008 odată cu spargerea bulei imobiliare, a dus ulterior la CRIZA DATORIILOR SUVERANE care amenință în prezent suveranitatea statelor naționale pe întreg globul planetar.  

LA MULȚI ANI ȘI ANI ȘI AN NOU FERICIT!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s