4000 de seculi, peste noapte

Posted: martie 11, 2014 in categoria ”lucru manual”
Etichete:, ,

Și mare mi-a fost mirarea când m-am trezit în mijlocul străzii cu atâta popor de secui, zbierând în gura mare și cerând autonomia pentru neamul lor de neștiuți, care la ultimul recensământ a numărat puțin peste 500 de capete. Pentru că, în definitiv ce sunt secuii? Neagu Djuvara îi numește o etnie maghiarizată de la bun început, despre care de-a lungul timpului s-a spus că se trag din sciți, din huni, avari, gepizi, bulgari, onoguri, kavari sau kabardino-balkari. Eu personal am văzut pe unul în centru costumat în Gingis-Han, ceea ce mi s-a părut foarte șic.

Dracu’ să-i mai știe, și să-i pieptene. Ultimele studii antropologice și genetice certifică însă că nu există nicio diferență între maghiari și secui. Ceea ce mi se pare just, atâta timp cât maghiarii la rândul lor sunt un neam fino-urgic care trăiesc într-o țară care se numește Hungaria, deși n-au nicio legătură cu hunii, dar în pofida acestui lucru mai poartă și numele de ”hunguri”. Deci, confuzie pe toată linia. Măcar fino-urgicii din Finlanda se numesc finlandezi. Așa că, pe ăștia din Hungaria, cine să-i mai înțeleagă?

Lăsând însă la o parte toate aceste finețuri istorice și culturale, mie unul mi s-a părut totul foarte ”cool”, și asta în ciuda aprecierilor prefectului Dobre care și-a exprimat disprețul pentru găteala lor cu straie din garderoba teatrului. Ar fi frumos dacă și românii ar găsi un prilej ca ăsta, să se strângă cu STINDARDE, cu SIMBOLURI NAȚIONALE, cu cântece și costume tradiționale și să militeze pentru ceva în haznaua aceasta de țară de IMPOSTORI ȘI TRĂDĂTORI. Pentru că demagogia ”europeană” a prefectului Dobre e moartă ca o scoică uscată-n soare. Europa datornicilor, a austerității, a FMI-ului, a Băncii Mondiale și Europene e o doar o adunătură de conțopiști copleșiți de hârțoage. NU ARE SUFLET, NU ARE IDENTITATE, NU ARE VIAȚĂ, NU ARE NICIUN VIITOR. E doar o construcție artificială, UN ALT IMPERIU cu autoritatea centralizată în mâna CĂMĂTARILOR TRANSNAȚIONALI, care nu sunt nimic altceva decât o adunătură de ESCROCI.

Așa că, HAI SICTIR CU EUROPA!

Reclame
Comentarii
  1. marciusquintus spune:

    Ungurii au o denumire care le atesta originea si care ii deranjeaza cumplit:bozgor.Le aduce aminte ca se trag de la mama dracului tocmai din Bozgoria unde au si trimis o delegatie prin Evul Mediu ca sa descopere bozgorii care n-au vrut sa plece in marea migratie catre vest.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bashkortostan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s