Iluminati de la Tîrgu Mureș ne costă milioane și milioane de lei

Posted: aprilie 9, 2014 in categoria ”la mintea găinarului”
Etichete:, ,

Consiliul Județean Mureș a cheltuit 120.000 de euro cu iluminatul Palatului Culturii cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la construire. Lucrarea a fost terminată cam pe la sfârșitul festivităților și este atât de subtilă și artistic realizată încât la o primă privire ai putea crede că lipsește cu desăvârșire. Și uneori chiar lipsește cu desăvârșire, când responsabilul cu întrerupătorul mai uită să aprindă, odată cu lăsarea serii, costisitoarele reflectoare, altfel absolute minimaliste.

Cu totul alta a fost abordarea Primăriei Tîrgu Mureș în materie de iluminat. Totul jucat pe cartea cantității, încât instalația de pom de Crăciun turnată în iarnă peste clădirea Primărei ar fi fost deajuns să ilumineze și Palatul Culturii a cărui subtilitate artistică a pălit în fața blin-bling-ului din vecini.

news_image_213839_9992

Firește, și costurile au fost pe măsură, pentru perioada 2013-2016 Primăria Tîrgu Mureș încheind un contract de închiriere și montare-demontare în valoare de 7,2 milioane de lei. Asta înseamnă 1,8 milioane pe an pentru montarea și demontarea instalației de iluminat de sărbători. Și pentru că nu era deajuns, special pentru iluminarea doar a Parcului Municipal, Consiliul Local a votat suplimentar anul trecut alți 400.000 de lei, aproape cât iluminatul Palatului Culturii.

Eu, unul, m-am luminat. Voi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s