Peti Andras bate palma cu Florea, de dragul lui Maior

Posted: aprilie 15, 2014 in categoria ”la mintea găinarului”
Etichete:, , ,
”Pentru că am un zâmbet liniștitor...”

”Pentru că am un zâmbet liniștitor…”

În ședința de miercuri a Consiliului Local Tîrgu-Mureș, se va supune la vot hotărârea privind schimbarea din funcție a vice-primarului liberal Ionela Ciotlăuș, cea care de doi ani stă ca un ghimpe în coasta edilului șef al Tîrgu-Mureșului, primarul Dorin Florea, și pentru care același primar a inventat postul de consilier personal, angajat pe persoană fizică, pentru acolitul său Claudiu Maior, mai mare peste Siletina, membru în consiliul director al ASA-rdealul, și abonat permanent la toate televiziunile de partid unde, cu farmecul unui prezentator de la Starea Vremii, informează prostimea despre glorioasele realizări ale Primăriei Tîrgu-Mureș, de la parcări, pișcoturi și borduri, la sensuri giratorii, semafoare și puzderii de indicatoare stradale, toate pe bani publici.

Expunere de motive, fără motive

Deși prin presă s-a vehiculat faptul că Dorin Florea nu-și asumă paternitatea proiectului de hotărâre, sursa menționată fiind consilierul local Sebastian Pui, de pe Facebook, proiectul de hotărâre menționează ”expunerea de motive întocmită de primarul municipiului”. Adică, Grigore, e clar! Ăsta a moșit-o. Și a moșit-o atât de bine, încât a uitat să menționeze în expunerea de motive și motivele, ceea ce ne duce evident la concluzia că putea să sară și expunerea, să nu se mai obosească. ”Schimbarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată… bla-bla-bla, la propunerea primarului… bla-bla-bla”, zice legea. Așa că, de ce să n-o facem, tovarăși, dacă se poate?

Cu morcovu’n fund

Mai ales că a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție hotărârea aceea a ANI prin care consilierul local Claudiu Maior a fost declarat incompatibil, dată

”Casca asta o poartă de când cu ANI”

”Casca asta o poartă de când cu ANI”

fiind relația sa contractuală, pe persoană fizică, cu Primăria Tîrgu-Mureș. Și dacă Curtea de Apel Mureș  a acceptat ca printr-un miracol contestația lui Maior, s-ar putea ca mușchiul gros al lui Florea să nu ajungă până la Înalta Curte de Justiție, mai ales că acum, vorba aia, ”suntem noi la putere”, deci ciocu’ mic.

Deci, ce s-o fi gândit tandemul nostru de eroi? Ia să ne facem noi vice-primar, și dacă te declară incompatibil, zicem: CE INCOMPATIBIL? Că nu mai e consilier personal cu PF, vezi bine. E vice plin! VENI, VIDI, VICE!  ”Se zvonește că Maior va fi vice-primar”, declară Ionela Ciotlăuș, cu atât mai mult cu cât pe ordinea de zi a ședinței figurează și proiectul de hotărâre pentru numirea noului edil, imediat după schimbarea vechiului, ca să nu mai piardă timpul, ce dracu’!

UDMR, de un sfert de secol, în bărci cu toată lumea  

 Firește, Dorin Florea nu ar fi scos-o la capăt cu jongleria asta fără sprijinul maghiarilor din Consiliul Local, care dețin 10 scaune. ” Am avut semnale de la UDMR că se negociază în vederea susținerii unui vice-primar impus de Florea. Știu de o lună”, declară Ionela Ciotlăuș. Da’ de ce, domnule? Ce au cu dumneavostră, ungurii? Ionela Ciotlăuș crede că Peti Andras a consimțit la această inginerie pentru a-și păstra facilitățile de vice-primar, recte, birou în primărie, mașină cu șofer la scară, drept de a participa la ședințele operative, atribuții, facilități de care Ionela Ciotlăuș nu a avut parte niciodată.

”Peti, Peti! Cu cine te-ai înhăitat?”

”Peti, Peti! Cu cine te-ai înhăitat?”

Faptul nu ar trebui să mire pe nimeni, adversitățile româno-maghiare de la Tîrgu-Mureș fiind doar o parodie jucată de ochii prostimii din stradă, în realitate o mână ungând pe alta în CL, de la epoca Benedek, până la actuala epocă, Peti Andras. De altfel, în asta și constă farmecul UDMR, un ONG care din ‘90 încoace s-a plimbat prin mai toate guvernele, știind să se dea mai tot timpu cu puterea, trăgând niște spuză și pe turta lor minoritară. Faptul că acum sunt în cârdășie cu PSD la București, nu-i împiedică cu nimic să se pupe cu PD-L la Tîrgu-Mureș. Vorba aia: ”NU E CURVĂ, E DE GAȘCĂ”.

Vice-primarul Peti Andras nu a putut fi contactat, pentru a comunica poziția domniei sale în această chestiune.

Cât despre jongleria cuplului de virtuozi edilitari, Florea-Maior, s-ar putea până la urmă să nu iasă, fiindcă incompatibilitatea, odată stabilită, prevede automat excluderea din funcție și privarea de dreptul de a candida pe o perioadă de trei ani, indiferent de situația din prezent. În acest sens există precedentul Akos Mora, care a fost declarat incompatibil pentru un contract, nici măcar cu Consiliul Județean, ci cu o sub-unitate a acestuia, din urmă cu cinci ani.   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s