”Parcariada” lui Florea continuă cu maxim de nesimțire și în același regim de ilegalitate

Posted: aprilie 24, 2014 in categoria "intestinul gros"
Etichete:, ,

Nesimțirea cu care edilii acestui oraș înțeleg să-l conducă precum tarlaua personală te umple de amărăciune și lehamite. De data aceasta lui Florea i s-a cășunat pe Dâmbu, și un șantier s-a întins de la un capăt la celălat, cu parcări mușcând deopotrivă din trotuar cât și din stradă, ignorând cele mai elementare principii de circulație. Practic, calea de acces în parcare e mai lată decât sensul de circulație pe care, dacă o mașină rămâne blocată, întrerupe întreg traficul. Are Dorin Florea avizul Poliției Rutiere pentru reconfigurarea arterelor de circulație în acest oraș?  Că pentru parcările desenate de Tracia Trade imediat lângă trecerea de pietoni, sau de la colțul intersecției, când legea prevede cel puțin cinci metrii ( ba 25 m, spune cineva cu mașină în comentariu) distanță, cu siguranță nu are. Asta dacă vă întrebați de ce la semafor pietonii trebuie să înainteze până la jumătatea străzii, ca să vadă dacă nu cumva vine vreun camion să-i facă una cu pământul. Ca să nu mai vorbim despre ambulanță, care de asemenea, în caz de intervenție, ar bloca accesul tuturor celorlalte vehicule, pentru că strada e lată cât mașina mică. 

DSC00143

”Dă-te mai încolo, fă, că fac parcare!”

Administrația Domeniului Public minte cu nerușinare

Garda de Mediu care a fost sezizată în cazul parcării care a înghițit 500 mp de spațiu verde pe strada Godeanu, a sancționat Primăria cu amendă de la 5000 la 30.000 lei. Slujbașii Domeniului Public au refuzat însă semnarea procesului verbal, motivând că parcările s-au făcut la cererea cetățenilor pe un spațiu pe care fuseseră dărâmate parcări construite ilegal. CRETINUL! Acel spațiu nu a fost niciodată parcare, VITĂ! A fost spațiu verde de la construirea cartierului și până când te-ai apucat tu să torni betoane peste care copii au desenat părerea pe care o au despre tine. 

DSC00111

”Ce făcuși? Arătași la muie?”

Nesimțitului însă nu-i pasă, pentru că deși parcarea a rămas neocupată, Citadinul a mai trântit una, 50 de metrii mai încolo, tot pe spațiu verde, și care, la rândul ei, e goală. 

Și cum nu există un cadastru al spațiilor verzi în acest oraș, Florea și Maior pot să facă ce vor. Sistemul e următorul: pui un președinte de asociație – căruia-i dai o stipendie, ca să merite efortul – să încropească o listă cu semnături ( în cazul nostru, Marcu Antonio de la Godeanu 10)  pe care o depune la asociație, și Maior îți trântește imediat o parcare și-n sufragerie. Nu contează că semnăturile erau de la Godeanu 18, blocul în fața căruia e parcarea, și unde Tony n-avea ce să caute. A rezolvat-o băiatu’, că e pe bune cu El Consigliere, acum vice-primar plin, și poate fac banii pe din două. Că doar se trag amândoi din sicilieni.

DSC00109

”Triumful cenușiu”

Comentarii
 1. dorinas spune:

  vezi ca e 25 de metri, nu 5 metri, asa scrie la lege. Parcarile sunt ca sa deconteze hotul banii, dupa ce a stat ca o javra paduchioasa 12 ani fara sa faca nimic, pentru ca nu avea in jur hotii de romani cu firme.

 2. ioi spune:

  Art. 174. – Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:

  a) în zona de actiune a indicatorului „Oprirea interzisa” si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi;

  b) la o distanta mai mica de 50 m de o trecere la nivel cu calea ferata;

  c) pe poduri, pe si sub pasaje denivelate, pe viaducte si în tuneluri;

  d) în curbe si în alte locuri cu vizibilitate redusa sub 50 m;

  e) în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea;

  f) în intersectii, inclusiv cele cu sens giratoriu, precum si în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 5 m de coltul intersectiei;

  g) la mai putin de 25 m de indicatorul statiei pentru mijloacele de transport public de persoane;

 3. Gherman spune:

  Mures da lectii la multe orase. Eu imi fac griji sa nu indatoreze orasul prea mult sau sa acopere indatorarea si sa aduca companii sa investeasca in jurul orasului pentru locuri de munca. Si voi va cacati pe voi pentru niste parcari care sunt necesare. In cartierul unirii biscuitii aceia cu spatiu verde integrat arata foarte bine si desigur folositor. Dorinas draga du-te impuscate cu sapa ca nu merita nici un glont irosit pe tine. Nu sunt pro sau contra Florea dar esti absurd cand spui ca de 12 ani nu se face nimic.

 4. Szilard Butta spune:

  Asa s-au cacat/parcat si pe mini-spatiul verde din Cutezantei, cel de langa Darina, unde mi-am petrecut copilaria si unde se dadeau cu sania sute de copii in fiecare iarna. Si oamenii is vinovati, sa stii. Unii sunt dezinformati, unii sunt dezinteresati iar altora le poti cumpara tacerea prea usor. Iar lipsa cronica a ONG-urilor in lupta impotriva „sistemului” este ingrijoratoare. De la aceste 2 categorii ar trebui sa vina schimbarea, ca de la „putere” degeaba asteptam: SSDD.

 5. itis spune:

  gherman, esti vreun bou din galeria ASA sau o limba dulce in fund de la asociatia de proprietari? Cat de bou trebuie sa fii?Parcari necesare? Boule, ala e de 15 ani la prefectura si primarie si nu lucreaza decat pe firnele hotilor PDL, dar asta o stie pana si un bou din galerie, nu?

 6. Paul spune:

  Cetatene turmentat…….. seara cand ajungi acasa si ai loc de parcare langa bloc si nu trebuie sa faci o droaie de rotocoale dupa un loc …esti multumit? cand mergi cu copilul la spatiul de joaca si vezi fericirea din ochii lui … esti multumit? daca ai spatii decente unde poti a te plimbi sau „tragi de fiare”.. esti multumit? Eu zic sa facem o revolutie si sa cerem sa faca inapoi orasul ca acum 15 ani, cum l-a lasat Fodor. E mai bine?

 7. tudor spune:

  paule, nu ai loc de parcare pentru ca altii au masinile de firma in parcarea ta si pentru ca unii au 3-4 masini pe o singura locuinta, dar nu te duce capul sa observi. Zici ca te bucuri de copil la loc de joaca? Ai fost plecat 15 ani din tara? Pentru ca hotul din primarie nu a muncit nimic 15 ani pentru tine. Tu acum te-ai nascut sau nu ai avut nevoie 15 ani de parcari?

  • Paul spune:

   Tudor, e vina orasului k unii au masini de firma sau 3-4 masini? Vrei o lege care sa interzica parcarea masinii de firma intr-o parcare amenajata? Sau sa interzici detinerea de mai multe masini? Ca o informatie utila in cartierul ce-ti poarta numele au inceput amenajarile de parcari in curma cu aprox 10 ani. Nu zic ca nu este hot, dar spre deosebire de ceilalti a facut ceva si pentru oras. Poti fi sigur ca oricine va ajunge la primarie va fura pentru buzunarul sau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s