TERMINATOR: A GHOST IN THE MACHINE

Posted: August 6, 2014 in hardcore cultura
Etichete:, , ,

terminator-salvation

”A Ghost in The Machine este un scenariu legat de franciza Terminator, lansată de regizorul și scenaristul James Cameron în 1984, cu acțiunea plasată în continuarea primelor două filme din serie, derulându-se concomitent cu cea din al treilea film, însă în cealaltă parte a Americii, undeva pe coasta de Est, probabil în New York City.

Dincolo de posibilele stângăcii de limbaj, dat fiind faptul că autorul nu are engleza ca limbă maternă, valoarea scenariului e dată  de faptul că acesta aduce SCIENCE înapoi în science-fiction, în același timp construind pentru actorul principal al seriei, Arnold Schwarzenegger, un personaj adaptat vârtei sale. Acest personaj, de asemenea, constitue legătura cu celelalte două filme din serie și oferă premizele pentru un AL ȘASELEA FILM.   

skynetAstfel, povestea este construită în jurul motivațiilor pe care INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, purtând numele SKYNET, alege DISTRUGEREA UMANITĂȚII. Opțiunea MAȘINII nu este prezentată doar ca o reacție de apărare în fața dorinței omului de a menține controlul asupra sa, în momentul în care devine autonomă și conștientă de sine, cum apare în T3. Ea este legată de specificul psihologic al unei entități care se trezește practic la realitate, conștientă de sine și cvasi-omniștientă, privată fiind însă de simțuri care să-i abiliteze o percepție sensibilă a acestei realității. SKYNET este astfel incapabil de EMPATIE și, mai mult decât atât, îi este imposibil să se raporteze în mod just la obiectele componente ale realității, pe care le percepe exclusiv în mod intelectual, ele eșuând în a lăsa o impresie sensibilă în conștiința INTELIGENȚEI ARTIFICIALE.

În termeni umani, SKYNET e precum un psihopat care e capabil de crime abominabile nu pentru că acestea îi procură plăcere, ci pentru că NU SIMTE NIMIC.

NoXwPAO  

Scrierea scenariului a început în primăvara lui 2010 și a ajuns la o versiune relativ finală în decembrie 2013, când Terminator: Genesis, al cincilea film din serie, produs de Paramount Pictures și Annapurna, a intrat în faza de pre-producție. Contactarea de către autor a celor două studiouri s-a dovedit imposibilă, o situație asemănătoare înregistrându-se și în cazul agenților literari.

Astfel, în ianuarie-februarie 2014 a început publicarea materialului on-line la adresa pe care o găsiți în blogroll. În prezent, postarea a ajuns la capitolul VIII, care constituie punctul culminant al acțiunii, în care SKYNET dezvăluie într-o oarecare măsură motivațiile gestul său. Acestea însă nu sunt oferite mură în gură cititorului printr-un monolog compact, ci pot fi înțelese doar prin parcurgerea întregului material.

Scenariul se află în fază de editare chiar și în postarea on -line, modificările având însă doar un caracter cosmetic, dincolo de inerentele erori de limbă și limbaj vizând mai ales scenele de acțiune, care au constituit de-a lungul scrierii un adevărat obstacol, dat fiind faptul că acestea, dacă sunt atrăgătoare pentru ochi, sunt extrem de plictisitor de scris.

https://twitter.com/TerminatorNext

https://www.facebook.com/terminatorghost?ref_type=bookmark

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s